Битка на Сутјесци - прекретница

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас на Тјентишту да је Битка на Сутјесци била по много чему симболична и представљала прекретницу у Народнослободилачкој борби
/НОБ/.

 

Република Српска 13.06.2014 | 15:11
Битка на Сутјесци - прекретница


"Народноослободилачки покрет је, након Битке на Сутјесци, добио међународну верификацију и постао међународно признати антифашистички покрет. Тако је простор бивше Југославије сврстан у блок који је  свјетској цивилизацији подарио једну од великих побједа против највећег зла какав је био фашизам, а који је само на нашем простору однио више од милион људских живота", истакао је министар Ђокић на обиљежавању 71 године од Битке на Сутјесци.

Подсјетивши да је Влада Српске обиљежавање ове битке уврстила у календар догађаја од посебног заначаја, Ђокић је нагласио да на тај начин Влада жели да на мјесту легендарне битке буде исказана приврженост тековинама НОБ и свему ономе што је та борба подарила бившој Југославији - а то је више од 50 година мира, слободе и највећег проспериотета који је овај простор доживио у својој историји.

"Данас смо овдје да одамо почаст и изразимо захвалност свима који су дали своје животе за слободу и стварање новог и праведнијег свијета и боље и другачије Европе и свијета. Овим чином показујемо да идеја слободе није угашена и да ће она вјечно трајати и побјеђивати", поручио је Ђокић.

На Тјентишту се данас, у организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике
Српске, обиљежава 71 година од легендарне Битке на Сутјесци.

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боо

13.06.2014 14:42

Да су богдо изгубил данас би сви били Њемци и имали ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

13.06.2014 15:30

Каква болан прекретница , да нас нису Руси ослободили били би под окупацијом до 1955.године , минимум .

ОДГОВОРИТЕ