Kovač: Nećemo s "autobusom" na Brazil

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Niko Kovač rekao je da je njegova ekipa spremna za duel protiv Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva.

Fudbal 12.06.2014 | 07:47
Kovač: Nećemo s "autobusom" na Brazil

On je dodao da se neće braniti i izaći na teren s belom zastavom.

"Smatram da smo igračima dali sve što smo mogli po pitanju analiza. Napravili smo maksimum i sada je sve na njima. Na završnom treningu ćemo se koncentrisati na sebe, nećemo više mnogo o Brazilu, i nadam se da će igrači biti raspoloženi u prvoj utakmici', rekao je Kovač, prenela je Hina.

Zbog povrede Danijela Pranjića, na levom beku će igrati Šime Vrsaljko.

"Momci igraju u vrhunskim klubovima i moći će sve to da primene na terenu. Budemo li funkcionisali u bloku, poševši od napadaca, biće dobro. Držaću se proverenih sastava i nećemo parkirati autobus pred naš gol, ali sigurno je da će nas Brazil stisnuti u odredjeno vreme. Medjutim, mi imamo kvalitetne igrače i pokušaćemo da dodjemo do poseda lopte", dodao je Kovač.

Brazil je izgubio samo jednu u poslednjih 16 utakmica i ne prima previše golova.

"Tražićemo svoje prilike, sve smo složili. Videli smo brojne snimke i budemo li se držali dogovora, sigurno ćemo imati šansu za gol", rekao je Kovač.

Kovač je kazao da je Brazil domaćin i veliki favorit, a da je Hrvatska došla da odigra najbolje što može.

"Vidi se da su igrači željni ove utakmice, na treningu se ide čvrsto i oštro, svi su profesionalci i zele da igraju. Optimisti smo, ne idemo u Sao Paulo s belom zastavom", rekao je selektor Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar