Do kraja juna 190 miliona evra kredita

 

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH Ruben Atojan očekuje da će do kraja juna Izvršni odbor ove finansijske institucije odobriti BiH novih 190 miliona evra kredita.

Bosna i Hercegovina 07.06.2014 | 10:54
Do kraja juna 190 miliona evra kredita

 

Atojan je rekao da je riječ o 95 miliona iz šeste i sedme tranše sporazuma po stendbaj-aranžnamu i isto toliko za potrebe sanacije štete od poplava.

On je naveo da je MMF zadovoljan odlukom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da usvoji povećanje akcize na rezani duvan, te Zakon protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

"Ti događaj doveli su nas do toga da odmrznemo šestu i sedmu tranšu stendbaj- aranžmana. Naš uslov je bio i da budu usvojene izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH. Koliko smo razumjeli, za to je potrebno još malo vremena za usaglašavanje. Nadamo se da će i taj zakon biti usvojen brzo", rekao je Atojan.

Promjene akciza na rezani duvan i usvajanje zakona protiv pranja novca bili su dovoljni da MMF zaključi da su se stekli uslovi za preporuku o odmrzavanju dvije tranše kredita ove finansijske institucije.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ćeri

07.06.2014 11:05

nikad mi nije bilo jasno šta znači , doći će vrijeme kad će živi zavidjeti mrtvima . nažalost već je takvih puno i previše . ekonomsko ropstvo je nešto najgore , što čovjeka može da snađe .

ODGOVORITE
Name

Душан

07.06.2014 11:35

Иначе ММФ је позната као "добротворна" организација која помаже по свијету. Ја не знам шта ова влада мисли али јао се нама кад дође вријеме за наплату

ODGOVORITE
Name

REALAN

08.06.2014 11:35

ETOOOOO PARA ZA IZBORE I ŠATORE ...

ODGOVORITE