До краја јуна 190 милиона евра кредита

 

Резидентни представник Међународног монетарног фонда /ММФ/ за БиХ Рубен Атојан очекује да ће до краја јуна Извршни одбор ове финансијске институције одобрити БиХ нових 190 милиона евра кредита.

Босна и Херцеговина 07.06.2014 | 10:54
До краја јуна 190 милиона евра кредита

 

Атојан је рекао да је ријеч о 95 милиона из шесте и седме транше споразума по стендбај-аранжнаму и исто толико за потребе санације штете од поплава.

Он је навео да је ММФ задовољан одлуком Дома народа Парламентарне скупштине БиХ да усвоји повећање акцизе на резани дуван, те Закон против прања новца и финансирања тероризма.

"Ти догађај довели су нас до тога да одмрзнемо шесту и седму траншу стендбај- аранжмана. Наш услов је био и да буду усвојене измјене и допуне Кривичног закона БиХ. Колико смо разумјели, за то је потребно још мало времена за усаглашавање. Надамо се да ће и тај закон бити усвојен брзо", рекао је Атојан.

Промјене акциза на резани дуван и усвајање закона против прања новца били су довољни да ММФ закључи да су се стекли услови за препоруку о одмрзавању двије транше кредита ове финансијске институције.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ћери

07.06.2014 09:05

никад ми није било јасно шта значи , доћи ће вријеме кад ће живи завидјети мртвима . нажалост већ је таквих пуно и превише . економско ропство је нешто најгоре , што човјека може да снађе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

07.06.2014 09:35

Иначе ММФ је позната као "добротворна" организација која помаже по свијету. Ја не знам шта ова влада мисли али јао се нама кад дође вријеме за наплату

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

08.06.2014 09:35

ЕТООООО ПАРА ЗА ИЗБОРЕ И ШАТОРЕ ...

ОДГОВОРИТЕ