Demobilisani borci zaboravljeni od države

Krajnje je vrijeme da republička vlast obrati pažnje na boračku populaciju, a posebno na demobilisane borce, izjavio je novoizabrani predsjednik Gradske boračke organizacije u Bijeljini, Miodrag Stevanović.

Republika Srpska 06.06.2014 | 23:03
Demobilisani borci zaboravljeni od države

Poboljšati položaj demobilisanih boraca, glavni je prioritet novog predsjednika Boračke organizacije u Bijeljini, koji kako on smatra, nemaju nikakva prava.

"Demobilisani borci su trenutno u najtežem položaju. Oni su relativno u nekim poznim godinama i o njima niko ne vodi računa, a nemaju ostvarena nikakva prava", izjavio je Stevanović.

Novi predsjednik poseban akcenat će staviti i na veća prava djece poginulih boraca, ali i svih borca, jer kako smatra Stevanović red je da se i njihov glas čuje.

(BN TV)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

sokol

06.06.2014 23:52

u ovoj nasoj borackoj vecina likova,bila sedam ,sedam.Sedam dana na liniji,sedam mjeseci kuci.

ODGOVORITE
Name

budala

07.06.2014 04:10

Bice bolje braco moja kada Baja ode

ODGOVORITE
Name

Pravnik

07.06.2014 06:11

Slabi ste vi borci,kad ste dozvolili da vas godinama ponizavaju. Presednik Boracke organizacije je igrac velikog Baje. Tu su svi dogovori u cetiri oka prije ikakvog zvanicnog dogovora,tako oni to rade dobro jednom a i drugom ,a borci to je smesno oni su zadnja rupa na sviralu. NAZALOST. Glasajte opet za Baju i propast se nastavlja.

ODGOVORITE
Name

Milojko

07.06.2014 06:26

Ne znam samo šta ste očekivali od ove vlasti. Još samo fali da ne smiješ reći da si bio borac.

ODGOVORITE
Name

JovanBL

07.06.2014 07:03

Nista cudno, ova vlast je zaboravila na sav narod. Boracku populaciju pomene, tek, pred izbore kada Baja, u svom fazonu obeca kule i vile borcima, objasni im kako ih nikada nece zaboraviti, a poslije izbora nestane u vidu magle i sve bude po starom ili jos gore.Njegova glavna karta za politicku igru je boracka populacija, manipulise i laze ovu kategoriju ne bi li dobio koji glas. A, sasvim sam siguran da on i ne zna nista o ovoj populaciji. pa on je svercovao dok su ovi ljudi stvarali RS!

ODGOVORITE
Name

slavko

07.06.2014 07:21

Bravo za Desinog. Pravi borac I pravi covjek !!!!

ODGOVORITE
Name

Zoran

07.06.2014 07:24

ne zna se koji od kojeg je jaci i zdraviji a isli bi u penziju,lopatu u ruke pa ce biti i para a ne sjediti kod kuce zeni uz suknju

ODGOVORITE
Name

dux

07.06.2014 07:29

Kako ce ista ostati borcima kada je bivsi ministar Bosko Tomic sve prisvojio za sebe. U Srpskom Sarajevu se niko ne moze zaposliti od njegovih najblizih srodnika... zena i sva njena familija,dijete jedno,dijete drugo...

ODGOVORITE
Name

borci bijeljine

07.06.2014 07:31

a boračka je do mojega-desin predsednik,mrva,kajisija šubara,itd pa imal i jedan među vama da je ratovao a nije držao kafić za vreme rata još vam fali mirko blagojević i pukovnik luka četnički pa da imamo ,,indeksovo pozorište na sceni boračke organizacije bijeljine,,predsednik je za samo tri mjeseca ranjen nekoliko puta što znači da smo ga uzalud učili da se ne dere i da se sagne ko nas predstavlja majko moja,,pokušat ću,probat ću,tražit ću-nema znači konkretno ničim čime bi prisilio vlast da nam nešto da a i ko da ih prisili svi nabrojani su prošle izbore glasali za SNSD-miško kompani,,

ODGOVORITE
Name

teško nama

07.06.2014 07:38

A šta očekujete od dezerterske, bahate, korumpirane ... vlasti. Svi predstavnici nevladinih organizacija, uključujući i boračke populacije su pod palicom režima. Očigledan je primjer i predsjednika RVI koji je prvi ponudio vlasti da se od mizernih invalidnina odbija dio novca za poplavljene, dok tajkuni koji su opljačkali sve što s moglo opljačkati ćute i vrebaju priliku da i iz Fonda solidarnosti nešto ušićare.

ODGOVORITE
Name

MarkoMM

07.06.2014 07:56

Demobilisani borci, penzioneri, radnici, poljoprivrednici, studenti,đaci, radno sposobni i nesposobni... Svi oni su zaboravljeni od vlasti.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

07.06.2014 09:46

Čekaju oni da svi pomremo. Ne znaju oni ni šta je metak a ne puška. Dobrim djelom smo sami krivi za sve ovo. Ukoliko baja ostane ne dao Bog na vlasti ne preostaje ništa drugo do masovni nemiri. Džaba mu policija i svi ostali. Kada su imali skupštinu u Foči prije nekoliko mjeseci ZADNJA tema je bila status boraca i rvi - a. Zaključak je bio da je stanje teško teško i kraj?! Iskreno brinu me i ove ostale stranke koje da skoro i ne pominju ovu temu.

ODGOVORITE
Name

Soko

07.06.2014 09:59

Evo jedna prosta matematicka formula za nase borce. Na aukciju sve audije i druga luksuzna vozila od vlade do opstina. Za te pare naruce se fijatova auta u Kragujevcu, visak od toga u nova radna mjesta. Ukinuti vozace za nerentabilne vodje. Kako mozete glasati za nekoga ko 10 god.pravi minuse u budzetu od lokala do vrha.

ODGOVORITE
Name

borac

07.06.2014 10:58

svaka cast ovome zoranu. gospodo i ja sam borac 1 kategorije i nije tacno da to ne smijem rec naprotiv ponosan sam na to ali sto rece zoran, rat je zavrsen vec davno, za poslom a ne samo traziti prava i sjediti. ovo se odnosi na one koji su sposobni i cekaju pred trgovinama pivo a radit nece. ja sam dobio nagradu od boga sto sam ostao sposoban za posao, a svaka cast porodicama poginulih i invalidima, njima treba briga drzave zasluzili su a sposobnim ni dinara pomoci. na posao, a posla ima ko hoce raditi

ODGOVORITE
Name

relnost

07.06.2014 11:43

u redu i ja se ne slazem sa ovom vlašću ali budimo iskreni neka borci napisu osim invalida i porodica poginulih koliko su dobili za vreme vladavine sds, pdp i drugih borackog dodatka budimo iskreni

ODGOVORITE