Izbrišite podočnjake

Podočnjaci jasno pokazuju koliko smo umorni i zdravi, da li nam nedostaje voda i dobar san. Kako da se izborite sa tamnim krugovima oko očiju?

Moda i ljepota 06.06.2014 | 16:00
Izbrišite podočnjake

Koža oko očiju je čak 40 procenata tanja nego na ostalim delovima lica, pa je zato sklonija starenju, sušenju i štetnom uticaju sunca i zagađenja. Podočnjaci jasno pokazuju koliko smo umorni i zdravi, da li nam nedostaje voda i dobar san. Kako da se izborite sa tamnim krugovima oko očiju?

Hladan krastavac - Ekstrakt krastavca se dodaje mnogim kozmetičkim preparatima, a ova namirnica fantastičano hladi i vlaži kožu. Kako biste smanjili otoke oko očiju, stavite dva sveža koluta na oči i držite 15 minuta. Efekat ćete videti vrlo brzo, ne samo da će se ubrzati cirkulacija, već će koža dobiti potrebnu vlažnost.

Lekoviti čaj - Šolja čaja deluje okrepljujuće, a ovaj napitak je odličan i za negu. Ohlađene kesice čaja držite na očima oko 10 minuta. Biljni sastojci će da smanje otok, crvenilo i tamne kolutove, dok će vlažnost da redehidrira kožu. Najbolje je da koristite kamilicu, koja ima protivupalno dejstvo. Ako vam smeta da držite kesice na očima, isti efekat ćete postići kada na oči stavite dve metalne kašike koje ste prethodno ohladili u frižideru.

Vežbe za oči - Kada želite čvrste trbušne mišiće, radićete vežbe, zar ne? Tako je i sa facijalnim mišićima, posebno sa onima oko očiju. Stavite tri prsta ispod svake obrve, a zatim gurajte obrve gore-dole. Vežbu radite pet do 20 sekundi. Ako vam je ovo teško, nabavite "roler" za oči (na našem tržištu ima mnogo modela) koji će da podstakne drenažu, umanji bore i eliminiše podočnjake. Takođe, ovo je sjajan način i da se oslobodite glavobolje uzrokovane stresom, jednostavno provlačite roler između obrva, do korena nosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar