Za humanitarni koncert tražio honorar od 700 KM

Humanitarni koncert koji je trebalo da bude održan u ponedjeljak u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci otkazan je u posljednji čas jer je pijanista korepetitor Bartolomej Stanković iz Visokog pred nastup tražio honorar od 700 maraka.

Republika Srpska 04.06.2014 | 11:10
Za humanitarni koncert tražio honorar od 700 KM

Sav prihod od koncerta na kojem je trebalo da nastupi i prva violina Banjalučke filharmonije Jovana Raljić bio je namijenjen za uplatu na žiro račun Vlade Republike Srpske kao pomoć stanovništvu pogođenom poplavama.

Raljićeva kaže da je u šoku zbog ovakvog raspleta jer ništa nije ukazivalo na to da će doći do otkazivanja nastupa.

‘’Koncert smo pripremali već desetak dana i svi u organizaciji su odlučili da se odreknu honorara. Ja sam čak ostavila studije violine u Gracu i propustila nekoliko predavanja kako bih svirala za naš narod. Sa Bartolomejom sam se dogovorila da mu obezbijedimo samo troškove prevoza, smještaj i hranu, na šta je on pristao‘’, tvrdi Raljićeva, piše Glas Srpske.

Ipak, problemi su počeli tokom vikenda kada je Stanković zatražio da razgovaraju o finansijama, tražeći da mu bude obezbijeđen i honorar od 300 maraka.

‘’Bila sam neprijatno iznenađena jer se nismo tako dogovorili. Međutim, odlučila sam da ispoštujem njegov zahtjev kako ne bi propao koncert. Ali tada je on otišao korak dalje i zatražio da mu novac bude isplaćen unaprijed. To nisam mogla da uradim jer nisam imala novac. Ipak sam ja student, a ovo je humanitarni događaj’’, ističe Raljićeva.

Kaže da je ponudila da mu dio novca isplati prije koncerta, a ostatak poslije nastupa, što Stankoviću nije odgovaralo, ali je prihvatio da nastavi probe.

‘’Cijelo vrijeme se bahato ponašao, diktirajući neke svoje uslove. Nije mu odgovaralo ni to što smo tonsku probu u nedjelju morali odraditi u nekom studiju, jer nismo mogli obezbijediti salu Banskog dvora koja je bila zauzeta‘’, kaže Raljićeva.

Sve je kulminiralo u ponedjeljak na generalnoj probi kada je Stanković izričito zahtijevao da mu odmah bude isplaćen cijeli honorar.

‘’Ponovila sam da nisam u mogućnosti da to učinim, a onda je on uzviknuo da povećava honorar na 700 maraka i napustio salu. Od tada ga više nismo vidjeli niti se poslije javljao’’, razočarana je Raljićeva.
Dodaje da sa Stankovićem ranije nije uopšte sarađivala, ali je od muzičkih stručnjaka čula samo pohvale za njegov rad.

‘’Planirali smo da postavimo kutiju u koju bi posjetioci ostavljali dobrovoljne priloge za poplavljeno stanovništvo, a Stanković je u jednom trenutku čak predlagao i da uzmem novac iz te kutije da mu isplatim honorar, ako ga ne budem imala’’, kazala je Raljićeva.

Bartolomej Stanković juče je cijeli dan bio nedostupan za telefonske pozive, prenose mediji.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

BL

04.06.2014 11:22

Jadan ne bio...Prezivjece ovaj narod i bez tebe i tebi slicnih.

ODGOVORITE
Name

Miki

04.06.2014 11:34

Ja bih ipak čuo i drugu stranu .

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

04.06.2014 11:40

Pa zasto nisu odrzali koncert bez njega,ako je ovo istina?!Ljudi koji su mislili doci na koncert da pomognu dosli bi bez obzira na to da li svira on ili ne!!

ODGOVORITE
Name

zz

04.06.2014 13:04

Sve ovakve u ovo vrijeme na stub srama!!!

ODGOVORITE
Name

cc

04.06.2014 13:30

ma ja ga nebi slušao da on meni plati

ODGOVORITE
Name

pitanjce

04.06.2014 18:51

Kad je Baja zakazo svoj humanitarni koncert i dal ce za tu priliku da nadogradjuju stadion Borca il ima dovoljno mjesta za sve zainteresovane? Hoce li bit direktni prenos na RTRS oni su poznati da isprate svaki zanimljiv dogadjaj. A i lako je Baji on je vec kuburio s namjestajem kako ce kumovi i razni ministri da se naviknu na Focansku salu za kulturno uzdizanje i tapaciranje kauca.

ODGOVORITE
Name

Pijani (sta)

07.06.2014 09:40

Nije mi jasno,ukoliko je ova prica istinita,sta bi mu znacilo sve ovo,pa on je najveci gubitnik u ovoj prici.Zatvorio je sva vrata pred sobom, za sva vremena a sebi je obezbedio,rezervisao "ime" verovatno na celom prostoru Balkana.Mora da je bio pijan.

ODGOVORITE