Velikim silama ne odgovara premijer sa velikom podrškom

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača.

Srbija 03.06.2014 | 12:36
Velikim silama ne odgovara premijer sa velikom podrškom

"Ja nisam član SNS-a i mogu da kažem neke stvari koje predsednik Vlade ne bi trebalo da kaže. Neće velike sile predsednika vlade Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača", kazao je Vulin za RTS komentarišući optužbe da je Vlada Srbije tokom vanredne sitaucije sprovodila medijsku cenzuru.

On je rekao da cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene.

"Ne znam da li ćemo o pitanju cenzure razgovarati na narednoj sednici Vlade, ali znam da je premijer pet-šest puta pitao predstavnike OEBS-a šta je to cenzurisano tokom vanredne situacije, kome je to bilo onemogućeno da govori čak i neistine? Odgovor sa druge strane je bilo ćutanje", kazao je Vulin.

On je rekao da bi OEBS morao da kaže gde je to Vlada Srbije pogrešila i nad kim je vršila cenzuru.

Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da Vlada ispolji jedinstvo po pitanju optužbi za cenzuru.

"Sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rušen par puta pa niko iz OEBS-a nije reagovao. Gde je bio ambasador EU kad su premijera proglasili ubicom beba. Voleo bih da o tome razgovaramo u Vladi i apelujem na ostale ministre da kažu istinu i da se ne plaše da će ih neko proglasiti poltronima i ulizicama", rekao je ministar.

Govoreći o poplavama, Vulin je rekao da su ekipe na terenu od prvog dana i obavljale su neposrednu evakuaciju, da, takođe, rade i psihološka savetovališta i da na području ugroženom poplavama ima više od 100.000 korisnika raznih vidova socijalne pomoći i davanja.

Prema njegovim rečima, potrebno je hranitelje sa decom vratiti u domove i pomoći zbrinjavanje.

Vulin je dodao da je počela da radi Kancelarije za brze odgovore kojoj je moguće obratiti se za sva pitanja koja su u domenu resornog ministarstva.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Glavni Baja

03.06.2014 10:17

Ako ti Vulin nisi član SNS ni Milorad Dodik nije član SNSD. Nemoj đaba da pričaš nebuloze, bolje bi ti bilo da se izvučeš iz Vučićevog analnog otvora i da imaš svoje mišljenje , ane Vučićevo.

ODGOVORITE
Name

realno

03.06.2014 10:27

Istu politiku velike sile vode i u BiH. Ne odgovara im rusenje Dodika potpuno, nego bi najvise volile da bude sto slozeniji rasplet izbora. Npr. da Dodik bude predsjednik RS, a da vecinu ima opozicija. I da njihov favorit u BiH Ivanic pobjedi. Tada se oni najvise pitaju, a od Dodika jos ne odustaju, jer ja napravio dobar posao za njih. Sto se naroda tice najbolje bi bilo pomesti Dodika sto posto. Ipak MI GLASAMO!

ODGOVORITE
Name

Miki

03.06.2014 10:29

Vučić ima podršku preko 50 % glasaća jer im je obečao nešto i ja tu ne vidim ništa sporno .Demokratski izraz volje naroda.Narod sada prati ispunjenje obečanja i onda će dati ili povuči podršku na narednim izborima.

ODGOVORITE