Ispunjena šestina plana u borbi protiv korupcije

Iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije, koja se u BiH sprovodi od 2009. do kraja ove godine, implementirano je svega 13 od 81 specifične mjere.

Bosna i Hercegovina 03.06.2014 | 09:21
Ispunjena šestina plana u borbi protiv korupcije

Pokazao je to izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH u 2013., koji na nedavnoj sjednici nije usvojila parlamentarna Komisija za izbor i praćenje rada Agencije, uz ocjene da ova institucija ne radi svoj posao.

Iz izvještaja je vidljivo da, između ostalog, nisu usvojene procedure koje omogućavaju uspostavljanje javnih registara pravnih lica i odgovornih lica umiješanih u korupciju.

U Agenciji, kojom rukovodi direktor Sead Lisak sa zamjenicima Sretom Pekićem i Draganom Slipcem, u izvještaju su nabrojali kako su analizirali stepen implementacije Akcionog plana, kako su održavali prezentacije, koji se IPA projekti sprovode u BiH, koji su onlajn kursevi izrađeni, kako su zaposleni edukovani...

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxl

03.06.2014 07:26

Lažu, ništa nije učinjeno. Izuzev što su sjedili, primali plate a valkjda im je to i zadatak od političara da tako "rade".

ODGOVORITE
Name

sanjin

03.06.2014 08:48

ljudi pogledajte video pa ocjenite sta je ispunjeno a sta ne: upozoravam potresan video!!!! https://www.youtube.com/watch?v=KoI3cfPcOXA

ODGOVORITE