Gigantski telefon, najveći na svijetu!

Ne, ovo nije tablet, ovo je pametni telefon sa ekranom od sedam inča i telefonskom funkcijom - Samsung Galaxy W!

Informacione tehnologije 02.06.2014 | 11:28
Gigantski telefon, najveći na svijetu!

U Koreji je početkom juna predstavljen najveći Samsung telefon na svetu, ujedno i najveći uređaj nekog poznatog brenda sa oznakom "smartfon" ove dijagonale ekrana. Do sada smo navikli da viđamo telefone koji su na korak ili pola do tableta i nazivamo ih fabletima, poput modela Nokia Lumia 1520 sa displejom od šest inča io Sony Xperia Z Ultra sa ekranom od 6.4 inča, ali Samsung Galaxy W ih sve šije ekranom dijagonale sedam inča!

Prema pisanju GSMArena portala ovo je praktično Galaxy tablet, ali sa stanjenim ivicama i smanjenom težinom, kako bi se lakše držao jednom rukom, odnosno kako bi se makar obuhvatio jednom rukom, jer je korišćenje samo jednom gotovo nemoguće.

Specifikacije nisu tako gigantske poput dimenzija i Galaxy W ostaje u srednjem segmentu. Ima procesor kvadkor generacije, brzine 1.2 gigaherca, 1.5 gigabajta RAM memorije, 16 gigabajta interne memorije, bateriju kapaciteta 3.200 miliampersati i rezoluciju ekrana od svega 1.280 x 720 piksela. Iako HD nije niska rezolucija sama po sebi, na ekranu od sedam inča ona deluje nekako"rastegnuto".

Ugrađena je kamera rezolucije dva megaiksela, bez autofokusa i fensi opcija, ubačen je microSD slot, a uređaj pokreće Android Jelly Bean 4.3 i prodavaće se po ceni od oko 490 dolara u crnoj, beloj i pink boji.

Komentari / 0

Ostavite komentar