Гигантски телефон, највећи на свијету!

Не, ово није таблет, ово је паметни телефон са екраном од седам инча и телефонском функцијом - Самсунг Галаxy W!

Информационе технологије 02.06.2014 | 11:28
Гигантски телефон, највећи на свијету!

У Кореји је почетком јуна представљен највећи Самсунг телефон на свету, уједно и највећи уређај неког познатог бренда са ознаком "смартфон" ове дијагонале екрана. До сада смо навикли да виђамо телефоне који су на корак или пола до таблета и називамо их фаблетима, попут модела Нокиа Лумиа 1520 са дисплејом од шест инча ио Сонy Xпериа З Ултра са екраном од 6.4 инча, али Самсунг Галаxy W их све шије екраном дијагонале седам инча!

Према писању ГСМАрена портала ово је практично Галаxy таблет, али са стањеним ивицама и смањеном тежином, како би се лакше држао једном руком, односно како би се макар обухватио једном руком, јер је коришћење само једном готово немогуће.

Спецификације нису тако гигантске попут димензија и Галаxy W остаје у средњем сегменту. Има процесор квадкор генерације, брзине 1.2 гигахерца, 1.5 гигабајта РАМ меморије, 16 гигабајта интерне меморије, батерију капацитета 3.200 милиамперсати и резолуцију екрана од свега 1.280 x 720 пиксела. Иако ХД није ниска резолуција сама по себи, на екрану од седам инча она делује некако"растегнуто".

Уграђена је камера резолуције два мегаиксела, без аутофокуса и фенси опција, убачен је мицроСД слот, а уређај покреће Андроид Јеллy Беан 4.3 и продаваће се по цени од око 490 долара у црној, белој и пинк боји.

Коментари / 0

Оставите коментар