Obustavljen saobraćaj na pravcu Bijeljina - Tuzla

Na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina, u mjestu Seljublje, danas je potpuno obustavljen saobraćaj zbog sanacije kolovoza.

Bosna i Hercegovina 01.06.2014 | 12:35
Obustavljen saobraćaj na pravcu Bijeljina - Tuzla

Saobraćaj će biti obustavljen do 17.00 časova, a u ostalom periodu ovaj pravac mogu koristiti vozila do 3,5 tone.

Zbog odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla u mjestu Veselinovac, a vozila prema Tuzli mogu koristiti zaobilazni pravac preko Priboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Lončari-Brčko saobraćaj je još obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Zbog velikih odrona neprohodni su i regionalni putevi Bratunac-Drinjača, Fakovići-Skelani i Šekovići-Kaštelj.

Na maistralnom putu Banjaluka-Jajce u Bočcu, saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je semaforima.

Na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima i Šepak-Vlasenica i Zvornik-Bijeljina, te na regionalnim Zeleni Jadar granica sa Srbijom, Konjević Polje-Fakovići i Tišća-Caparde, zbog pojave
klizišta saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu Bileća - Gacko, lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

U toku je sanacija puteva Karakaj - Caparde i Bratunac - Sikirić, a vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.

Na dionici regionalnog puta Doboj - Maglaj, u mjestu Rječice, zbog odrona saobraćaj teretnih vozila odvija se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Maglaj - Doboj, u mjestu Kosova, do daljeg se ne može saobraćati. Na obilaznom pravcu - regionalnom putu preko Ševarlija, teretna vozila četiri metra visine povremeno se propuštaju po posebnom režimu naizmjenično, dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, ali sporije.

Na dionicama Simin Han - Kalesija, u mjestu Čaklovići, i Odžak - Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok automobili saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj, a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar