Čelinac: Štete milionske, oporavak višegodišnji

U Čelincu se voda odavno povukla, ali je šteta ogromna. Ova opština će teško zaliječiti ožiljke koje im je nedavna katastrofa nanijela.

Republika Srpska 31.05.2014 | 16:42
Čelinac: Štete milionske, oporavak višegodišnji

Građani se snalaze kako znaju i umiju, ali nisu pretjerano optimistični kada je u pitanju budućnost i ostanak u gradu.

Milovan Palikuća sa suprugom pokušava da skrpi par komada namještaja od onoga što im je voda ostavila. A nije ostavila mnogo. Kompletno prizemlje zgrade u kojoj živi je bilo poplavljeno. Osim njegove garsonjere, poplavljeno je još pet stanova. Od skromnih penzija namještaj će se nekako obnoviti. Život u Čelincu teško, jasno je Milovanu.

Tri dana je trajao potop u Čelincu. Da je potrajalo, ko zna kako bi se sve završilo, kaže Gordana Đajić.

Da je opštinu zadesila teška nesreća bilo je jasno još prije desetak dana. Sanacija će, vjerovatno, trajati godinama.

Kao i većina postradalih opština i gradova, i Čelinac bez pomoći republičkih vlasti i stranih donacija neće moći da stane na noge. Očekuje se da pomoć stigne i iz Italije, gdje živi preo 200 porodica iz ovog kraja i koje su već dopremile više humanitarnih tovara.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VidovitaVanga

31.05.2014 16:52

Eh, jadni Čelinac, kao i svi potopljeni u RS, u Bih,i Srbiji i Hrvatskoj....Bijeda do bijede....a biće još gore! Ne zato što će Dodik pokrasti i pomoč, ako dodje (jer mu stranci ne veruju a ni Rusi!), več zbog klime. Klima će diktirati ekonomiju...A kako su počeli po celom svetu potresi, poplave, vulkani....pitam se, da nisu drevni Maji ipak bili u pravu, ili Nostradamus....??

ODGOVORITE
Name

Dana Radman

01.06.2014 05:56

Eto opet samo Dijaspora sto pomaze! Gdje je ta pomoc od drzave RS ? Nema para nema srece. Nama je se svima Iseliti da spasimo NAROD od izumiranja, za sto je vecimom kriva RS. Cime ce nas sada hraniri bez Placa i Penzija?

ODGOVORITE