Челинац: Штете милионске, опоравак вишегодишњи

У Челинцу се вода одавно повукла, али је штета огромна. Ова општина ће тешко залијечити ожиљке које им је недавна катастрофа нанијела.

Република Српска 31.05.2014 | 16:42
Челинац: Штете милионске, опоравак вишегодишњи

Грађани се сналазе како знају и умију, али нису претјерано оптимистични када је у питању будућност и останак у граду.

Милован Паликућа са супругом покушава да скрпи пар комада намјештаја од онога што им је вода оставила. А није оставила много. Комплетно приземље зграде у којој живи је било поплављено. Осим његове гарсоњере, поплављено је још пет станова. Од скромних пензија намјештај ће се некако обновити. Живот у Челинцу тешко, јасно је Миловану.

Три дана је трајао потоп у Челинцу. Да је потрајало, ко зна како би се све завршило, каже Гордана Ђајић.

Да је општину задесила тешка несрећа било је јасно још прије десетак дана. Санација ће, вјероватно, трајати годинама.

Као и већина пострадалих општина и градова, и Челинац без помоћи републичких власти и страних донација неће моћи да стане на ноге. Очекује се да помоћ стигне и из Италије, гдје живи прео 200 породица из овог краја и које су већ допремиле више хуманитарних товара.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВидовитаВанга

31.05.2014 16:52

Ех, јадни Челинац, као и сви потопљени у РС, у Бих,и Србији и Хрватској....Биједа до биједе....а биће још горе! Не зато што ће Додик покрасти и помоч, ако додје (јер му странци не верују а ни Руси!), веч због климе. Клима ће диктирати економију...А како су почели по целом свету потреси, поплаве, вулкани....питам се, да нису древни Маји ипак били у праву, или Нострадамус....??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

01.06.2014 05:56

Ето опет само Дијаспора сто помазе! Гдје је та помоц од дрзаве РС ? Нема пара нема среце. Нама је се свима Иселити да спасимо НАРОД од изумирања, за сто је вецимом крива РС. Циме це нас сада хранири без Плаца и Пензија?

ОДГОВОРИТЕ