Državljanin BiH u Austriji ubio suprugu

Muškarac (33), porijeklom iz BiH, zadavio je suprugu (21) u Klagenfurtu, saopštila je austrijska policija.

Svijet 31.05.2014 | 08:17
Državljanin BiH u Austriji ubio suprugu

On se odmah predao policiji i trenutno je smješten u klagenfurtsku bolnicu zbog povreda koje je zadobio tokom sukoba sa suprugom.

Prvi rezultati istrage govore da je žena zadavljena i još se ne zna da li su cijeloj sceni prisustvovala i djeca dobi od jedne, dvije i četiri godine.

U stanu je bila i majka ubijene žene, koja je nakon ubistva u stanju šoka.

"Definitivno se radi o ubistvu. Uzrok smrti i čitav slijed događaja zasada su još nejasni. Mada, sve ukazuje da je riječ o smrti davljenjem", izjavio je Rajner Dionisio, portparol policije u Klagenfurtu.

Prema pisanju medija, muž i supruga su se posvađali u spavaćoj sobi, dok je njena majka s djecom bila u dnevnom boravku. Niko ništa nije čuo, sve dok muž nije izašao iz sobe. Majka je vidjela zadavljenu kćerku u spavaćoj sobi.

Navodno je ubica bio taj koji je pozvao hitnu pomoć, dok drugi prenose da se on sam predao policiji nekoliko sati nakon ubistva.

Njenu majku i troje djece su prvo zbrinuli socijalni radnici, a zatim su dobili i psihološku pomoć usljed šoka koji su preživjeli. Dežurni tužilac odmah je naredila obdukciju tijela žene.

Komšije, za koje je i ovo nevjerovatan šok, kažu da je riječ o "jednoj sasvim normalnoj porodici".

"Uvijek su bili fini i prijateljski raspoloženi. Kako su se doselili ovamo, nikada ih nismo čuli da se svađaju, niti je bilo ikakve naznake da se ne slažu", izjavio je komšija.

Komentari / 0

Ostavite komentar