Inspektor prisvojio 20.000 KM

Inspektor Poreske uprave Republike Srpske čiji su inicijali O.Ž. lišen je slobode, nakon što je prisvojio 20.000 KM koje je prethodno tražio kao određenu protivuslugu od pravnog lica u Banjaluci, izjavila je Srni portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja.

Republika Srpska 30.05.2014 | 17:39
Inspektor prisvojio 20.000 KM

Srna nezavnično saznaje da je riječ o Željku Orelju, koji je radio na mjestu inspektora za nadzor velikih poreskih obaveznika u Poreskoj upravi u Banjaluci.

Šoja je rekla  da je lišavanje slobode izvršeno po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske zbog postojanja osnova sumnje da je ovo lice počinilo krivično djelo uzimanje mita, a u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.

"MUP Republike Srpske zahvaljuje se građanima koji su prijavili policiji ovaj slučaj i poziva sve u Republici Srpskoj, ako imaju bilo kakva saznanja slične vrste, da obavijeste policiju", istakla je Šoja.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

narod

30.05.2014 18:21

Ovako su pred lokalne izbore hapsili Ljubojevica, Smitrana, Cereka, socijaliste i glumili postenje, pa nikom nista. Pa sada opet zamajavaju narod, a velike ribe plove li plove i grabe nemilice.

ODGOVORITE
Name

Kolio

30.05.2014 20:13

Sta hoces. Pa jel treba njega pustiti. Alo covjece uzeo 20000 maraka. Za dan. Pa ti za to radis 2 godine. Neka su ga uhapsili. Kakve veze ovo ima sa politikom. I neka hapse stalno Sve odreda

ODGOVORITE