Uništeno više od 600 kg mesa

Tokom pojačane kontrole veterinarske inspekcije proteklih dana u Republici Srpskoj pronađeno je i uništeno više od 600 kilograma mesa, koje nije imalo odgovarajuću dokumentaciju ili nije bilo pregledano, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Republika Srpska 30.05.2014 | 10:27
Uništeno više od 600 kg mesa

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radmila Čojo rekla je Srni da je tokom pojačane kontrole veterinarske inspekcije u klaonici u opštini Laktaši zatečeno meso dvije životinje, bez potrebne dokumentacije.

"Meso je zatečeno i bez prethodno izvršenog veterinarsko sanitarnog pregleda, zbog čega je klaonica zatvorena za rad, pečaćenjem, a cjelokupna količina mesa je uništena", navela je Čojo.

Prema njenim riječima, u Bijeljini je u prometu zatečeno 350 kilograma junećeg mesa bez veterinarske dokumentacije i bez prethodno izvršenog veterinarskog pregleda na liniji klanja, pa je cjelokupna količina, takođe, uništena.

"U Prijedoru je u prometu zatečeno i uništeno 226 kilograma junećeg mesa i 46 kilograma svinjskog mesa, bez veterinarske dokumentacije i prethodnog veterinarskog pregleda na liniji klanja. U sva tri ova slučaja izrečene su zakonom propisane kaznene mjere", naglasila je Čojo.

Ona je podsjetila da se pojačane inspekcijske kontrole subjekata koji posluju s hranom obavljaju po naredbi ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja je donesena 23. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar