Svirepo ubistvo zbog ljubomore?

Darija Gračanina (27) iz Broda nasmrt je u srijedu u ugostiteljskom objektu "Palma" nožem izbo sugrađanin Goran Vukman (30).

Republika Srpska 29.05.2014 | 22:35
Svirepo ubistvo zbog ljubomore?

Nezvanično, Gračanin je u pomenutom kafiću sjedio s prijateljem kada ga je nožem napao Vukman, nanijevši mu smrtonosne povrede. Ubistvu je, prema riječima mještana, prethodila svađa između ubijenog i Vukmana.

"Motiv ubistva je najvjerovatnije Vukmanova ljubomora, jer je nesrećni Gračanin navodno bio s njegovom suprugom", ispričao je izvor blizak istrazi.

Nezvanično, Vukman je nakon ubistva Gračanina s nožem u ruci otišao do kuće u kojoj stanuje njegova supruga, a s kojom on više ne živi.

"Vukman je bio spreman na još jedno ubistvo, ali je policija na svu sreću stigla na vrijeme i uhapsila ga", kazao je mještanin, koji je želio ostati anoniman.

Vukman je, tvrde mještani, prije stanovao u naselju Donji Kladari i obrađivao zemlju, te se prije pet godina preselio u Brod. Navodno je uvijek imao problematično ponašanje.

Kada je u pitanju Gračanin, mještani kažu da je bio izbjeglica iz Zenice te da se bavio građevinskim radovima.

Prije dolaska policije, Gračanin je prevezen u Dom zdravlja Brod, gdje je konstatovana smrt. Njegovo tijelo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice, gdje će po naredbi dežurnog tužioca biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Navodeći incijale, iz policije su potvrdili da je Vukman uhapšen, te da je kod njega pronađen nož za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja ubistva.

"Policiji je ovaj slučaj prijavljen oko 18.40 i neposredno nakon ubistva G.V. je lišen slobode", kazala je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboja, dodajući da je nad osumnjičenim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je predat Okružnom tužilaštvu Doboj.

Komentari / 0

Ostavite komentar