Grčka se nada rekordnoj posjeti turista

Grčka ove godine očekuje rekordnih 21,2 miliona inostranih turista, uključujući one koji će u tu zemlju stići kruzerima, izjavio je predsednik Asocijacije helenskih turističkih kompanija (SETE) Andreas Andreadis.

Putovanja 29.05.2014 | 20:11
Grčka se nada rekordnoj posjeti turista

Andreadis je objasnio da tražnja raste znatno brže u odnosu na prvobitne procene i da se ranije smatralo da će Grčka ovogodišnji broj turista zabeležiti u naredne četiri godine, piše atinski dnevnik Katimerini.

“Potrebne su investicije da bi se izgradilo više hotela, a infrastrukturu regionalnih aerodroma potrebno je modernizovati”, dodao je on.

Andreadis veruje da će kruzerima u Grčku ove godine stići 2,2 miliona putnika, slično kao prošle godine, dodajući da je poslednja procena SETE da će zemlju posetiti ukupno 19 miliona turista "prilično konzervativna".

Samo u Atini se očekuje 750.000 turista više u odnosu na 2013. Prema prognozama, dolasci iz Ruzije biće pet odsto manji, a iz Ukrajine čak 50 odsto manji.

SETE navodi da je, da bi se izašlo u susret budućoj tražnji, potrebno 250.000 novih kreveta u hotelima visoke kategorije (sa četiri i pet zvezdica) do 2021, za šta će biti potrebne investicije od 24 milijarde evra, od čega će oko tri milijarde doći iz državnih kofera, a ostatak iz privatnog sektora.

Komentari / 0

Ostavite komentar