Deficit opštine Istočna Ilidža 37 000 KM

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je Izvještaj o radu načelnika i administrativne službe opštine za proteklu godinu, kao i izvještaj o izvršenju budžeta za 2013. godinu, koji je iznosio četiri miliona šest
stotina dvanaest hiljada konvertibilnih maraka, pri čemu je ostvaren deficit od 37 000 KM.

Republika Srpska 28.05.2014 | 18:47
Deficit opštine Istočna Ilidža 37 000 KM

Deficit opštine Istočna Ilidža u protekloj godini od 37 000 konvertibilnih maraka je zanemarljiv u odnosu na druge opštine Srpske i dio deficita je već pokriven, ističe načelnik opštine Istočna Ilidža
Predrag Kovač.  Napominje da je 2013. godina bila jedna od najtežih u ovoj opštini, te da su svi činili nadljudske napore da Istočna Ilidža ne ostvari preveliki deficit.

"Ono što radimo i radićemo jeste da u skladu sa raspoloživim sredstvima trošimo onoliko koliko imamo, da osnovne potrebe koje su zakonom regulisane za lokalne zajednice na pravi način zadovoljimo i da
nastavimo da kroz privlačenje investicija i kroz jedan novi vid pravljenjem javno privatnog partnerstva obezbijedimo više radnih mjesta na području opštine Istočna Ilidža", smatra Kovač.

Iako je odlukom skupštinske većine izvještaj o radu načelnika usvojen, kritike na rad načelnika u protekloj godini stigle su iz opozicionog SNSD-a. Odbornici opozicije hvalili su rad resornih načelnika, pritom kritikujući načelnika opštine, koji, kako tvrde, nije na usluzi stanovnicima Istočne Ilidže. Međutim, načelnik Kovač spremno odgovara na kritike opozicije, ističući  da su odbornici SNSD-a uvijek bili protiv svih bitnih odluka u skupštini, što je i sada slučaj.

"Oni su bili protiv toga da budžet opštine Istočna Ilidža bude osam miliona, protiv da na ove prostore dolaze firme koje zapošljavaju ljude. Oni su uglavnom protiv svega onoga što opština i rukovodstvo opštine predlaže", dodaje Kovač.

Tokom skupštinske sjednice, Kovač je naglasio i da je opština Istočna Ilidža, prema podacima Privredne komore, lider u regiji od Višegrada do Trnova, bez obzira što na području opštine nema većih privrednih subjekata, a tu je i najveći gubitaš u Republii Srpskoj, bolnica Kasindo.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar