Дефицит општине Источна Илиџа 37 000 КМ

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је Извјештај о раду начелника и административне службе општине за протеклу годину, као и извјештај о извршењу буџета за 2013. годину, који је износио четири милиона шест
стотина дванаест хиљада конвертибилних марака, при чему је остварен дефицит од 37 000 КМ.

Република Српска 28.05.2014 | 18:47
Дефицит општине Источна Илиџа 37 000 КМ

Дефицит општине Источна Илиџа у протеклој години од 37 000 конвертибилних марака је занемарљив у односу на друге општине Српске и дио дефицита је већ покривен, истиче начелник општине Источна Илиџа
Предраг Ковач.  Напомиње да је 2013. година била једна од најтежих у овој општини, те да су сви чинили надљудске напоре да Источна Илиџа не оствари превелики дефицит.

"Оно што радимо и радићемо јесте да у складу са расположивим средствима трошимо онолико колико имамо, да основне потребе које су законом регулисане за локалне заједнице на прави начин задовољимо и да
наставимо да кроз привлачење инвестиција и кроз један нови вид прављењем јавно приватног партнерства обезбиједимо више радних мјеста на подручју општине Источна Илиџа", сматра Ковач.

Иако је одлуком скупштинске већине извјештај о раду начелника усвојен, критике на рад начелника у протеклој години стигле су из опозиционог СНСД-а. Одборници опозиције хвалили су рад ресорних начелника, притом критикујући начелника општине, који, како тврде, није на услузи становницима Источне Илиџе. Међутим, начелник Ковач спремно одговара на критике опозиције, истичући  да су одборници СНСД-а увијек били против свих битних одлука у скупштини, што је и сада случај.

"Они су били против тога да буџет општине Источна Илиџа буде осам милиона, против да на ове просторе долазе фирме које запошљавају људе. Они су углавном против свега онога што општина и руководство општине предлаже", додаје Ковач.

Током скупштинске сједнице, Ковач је нагласио и да је општина Источна Илиџа, према подацима Привредне коморе, лидер у регији од Вишеграда до Трнова, без обзира што на подручју општине нема већих привредних субјеката, а ту је и највећи губиташ у Републии Српској, болница Касиндо.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар