Ronaldo ne zaboravlja

Kristijano Ronaldo je prije nekoliko dana osvojio trofej Lige šampiona sa ekipom Real Madrida, a Portugalac je veoma emotivno proživeo osvajanje titule u najelitnijem evropskom takmičenju.

Fudbal 28.05.2014 | 09:43
Ronaldo ne zaboravlja

Na kraju utakmice, tokom proslave titule, Ronaldo je otrčao do tribina, gdje se nalazio nepoznati momak s njegovim dresom.

Ronaldo ga je snažno zagrlio, te mu je poklonio dres s finalne utakmice, a portugalski mediji pišu kako je taj čovjek najzaslužniji za ono što je Kristijano postao.

Navodno se radi o Albertu Fantrauu, nekadašnjem Ronaldovom saigrači iz mladih dana na Maderi, kome je Kristijano doživotno zahvalan za svoj uspjeh.

"Zahvaljujem se svom prijatelju Albertu Fantrau za sav moj uspjeh. Igrali smo zajedno u mladim kategorijama. Kada su ljudi iz Sportinga došli da gledaju utakmicu, rekli su nam da će uzeti onog ko da više golova. Pobijedili smo s 3:0. Ja sam postigao prvi gol, zatim je Albert pogodio glavom, dok je treći gol impresionirao sve. Albert je izašao sam pred golmana, ja sam bio pored njega. Uspio je zaobići golmana i sve što je trebalo je da pošalje loptu u mrežu. Ipak, dodao je loptu meni i ja sam postigao gol. Primili su me u Sporting, a nakon što sam ga pitao zašto je to učinio, odgovorio je, da sam bolji od njega", rekao je Ronaldo prije nekoliko godina.

Novinari su potom istražili tačnost ove priče. Posjetili su Alberta, koji je bio nezaposlen, ali s predivnom kućom i automobilom. Kada su ga pitali odakle mu sve to, odgovorio je da mu je to poklonio Ronaldo...

Prijateljstvo ostaje vječno....

Komentari / 0

Ostavite komentar