Sava u Brčkom opada centimetar na sat

Vodostaj Save na području distrikta Brčko u proseku opada za jedan centimetar za jedan sat, a gradonačelnik Anto Domić preporučuje stanovnicima Vučilovca da se ne vraćaju u uništene kuće.

Bosna i Hercegovina 24.05.2014 | 18:53
Sava u Brčkom opada centimetar na sat

 

Šef vladinog Odeljenja za raseljena lica, izbeglice i stambena pitanja Rifet Mujanović rekao je da je 2.450 građana evakuisano sa poplavljenih područja i da to nije konačan broj. Iz Krepšića je evakuisano 386 i iz Vučilovca 340 ljudi.

"U kolektivnom smeštaju u sportskoj sali Gimnazije do danas je bilo smešteno 71 lice. Jedan broj za vikend će biti izmešten u prostorije stare urologije u krugu gradske bolnice, a većina će biti useljena u 14 praznih stanova na području distrikta", rekao je Mujanović na vanrednoj sednici Vlade distrikta.

Direktor Direkcije za finansije distrikta Mato Lučić rekao je da su klizišta oštetila 34 kuće u selima i prigradskim naseljima i 10 stanova u zgradi u Ulici Aleksandra Nikolića u gradu.

"Procenjeno je da je ukupna šteta nešto manja od 1,7 miliona KM", naveo je Lučić i dodao da su na području distrikta registrovana 32 klizišta.

Šef Odeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić informisala je Vladu da je epidemiološka situacija na području distrikta stabilna.

Nikolićeva je istakla da svi evakuisani imaju obezbeđenu zdravstvenu zaštitu u ambulanti porodične medicine na Trgu pravde, koja radi danonoćno.

Glavni inspektor distrikta Senada Garić dobila je zadatak da i u narednim danima otprema leševe uginulih životinja u kafileriju u Inđiju.

Vlada distrikta danas je odlučila da se hrana za stoku deli na osnovu normativa kojima će biti precizirano koliko ima domaćih životinja i ko su vlasnici.
Javnom preduzeću "Putevi Brčko" naloženo je da što pre postavi signalizaciju na putevima, pre svega da budu obeleženi prohodni putni pravci.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić oštro je kritikovao radnike Centra za socijalni rad i administrativne službenike u distriktu, kojih je ukupno 2.200, a već 15 dana ne rade gotovo ništa.

Komentari / 0

Ostavite komentar