Сава у Брчком опада центиметар на сат

Водостај Саве на подручју дистрикта Брчко у просеку опада за један центиметар за један сат, а градоначелник Анто Домић препоручује становницима Вучиловца да се не враћају у уништене куће.

Босна и Херцеговина 24.05.2014 | 18:53
Сава у Брчком опада центиметар на сат

 

Шеф владиног Одељења за расељена лица, избеглице и стамбена питања Рифет Мујановић рекао је да је 2.450 грађана евакуисано са поплављених подручја и да то није коначан број. Из Крепшића је евакуисано 386 и из Вучиловца 340 људи.

"У колективном смештају у спортској сали Гимназије до данас је било смештено 71 лице. Један број за викенд ће бити измештен у просторије старе урологије у кругу градске болнице, а већина ће бити усељена у 14 празних станова на подручју дистрикта", рекао је Мујановић на ванредној седници Владе дистрикта.

Директор Дирекције за финансије дистрикта Мато Лучић рекао је да су клизишта оштетила 34 куће у селима и приградским насељима и 10 станова у згради у Улици Александра Николића у граду.

"Процењено је да је укупна штета нешто мања од 1,7 милиона КМ", навео је Лучић и додао да су на подручју дистрикта регистрована 32 клизишта.

Шеф Одељења за здравство и остале услуге Анђа Николић информисала је Владу да је епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта стабилна.

Николићева је истакла да сви евакуисани имају обезбеђену здравствену заштиту у амбуланти породичне медицине на Тргу правде, која ради даноноћно.

Главни инспектор дистрикта Сенада Гарић добила је задатак да и у наредним данима отпрема лешеве угинулих животиња у кафилерију у Инђију.

Влада дистрикта данас је одлучила да се храна за стоку дели на основу норматива којима ће бити прецизирано колико има домаћих животиња и ко су власници.
Јавном предузећу "Путеви Брчко" наложено је да што пре постави сигнализацију на путевима, пре свега да буду обележени проходни путни правци.

Градоначелник Брчког Анто Домић оштро је критиковао раднике Центра за социјални рад и административне службенике у дистрикту, којих је укупно 2.200, а већ 15 дана не раде готово ништа.

Коментари / 0

Оставите коментар