Uništeni dijalizni centri, ambulante...

Poplave su zadale veliki udarac zdravstvenom sistemu Republike Srpske, oštećenja su vidljiva na više zdravstvenih ustanova, a u Doboju i Šamcu su stradali dijalizni centri, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Republika Srpska 24.05.2014 | 11:22
Uništeni dijalizni centri, ambulante...

Bogdanić kaže da su poplavljeni suteren i prvi sprat u Domu zdravlja u Doboju, te pojedine ambulante porodične medicine, a oštećenja ima i Dom zdravlja u Bijeljini, kao i zdravstvene ustanove u istočnom dijelu Srpske.

"Dva dijalizna centra su stradala, u Doboju u potpunosti, dok su u Šamcu sklonjeni aparati, ali je prostor uništen. Međutim, dijalizni centri su građeni po modelu javno-privatnog partnerstva i mislim da su dobro osigurani", rekao je Bogdanić za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite već se obratilo Svjetskoj banci za sredstva, koja su bila namijenjena za rekonstrukciju nezavršenih porodičnih ambulanti, kao i za domove zdravlja, među kojima je i onaj u Doboju.

Bogdanić je istakao da ne očekuje pojavu i širenje zaraznih bolesti, ali su za svaki slučaj Klinički centar Banjaluka i Infektivno odjeljenje u Doboju pripremili infektologe za svaki slučaj.

On kaže da je ne samo zadovoljan nego i ponosan na zdravstvene radnike u poplavljenim područijima koji su, bez obzira na sve teškoće, odgovorili adekvatno, dobro i požrtvovano na iznenadan i veoma komplikovan zadatak.

Komentari / 0

Ostavite komentar