Nema podrške izmjenama Dejtona na štetu Srba

Rusija neće podržati bilo kakve pokušaje izmjene Dejtonskog sporazuma na štetu srpskog naroda, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Republika Srpska 23.05.2014 | 22:41
Nema podrške izmjenama Dejtona na štetu Srba

On je naglasio da će Rusija, kao stalni član Savjeta bezbjednosti UN, "raditi da sve bude u skladu sa dejtonskim dogovorom".

Lavrov je rekao da Rusija ima dosljednu politiku i da nastavlja saradnju sa Republikom Srpskom, koja je ključni ruski partner u BiH, javila je RTRS.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prisustvovao je danas u Sankt Peterburgu susretu predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Neutralni

23.05.2014 21:16

Pa podrzavanjem Baje upravo podrzavate stetu nad Srpskim narodom. Zaista su mi smijesne sve ove izjave sto se svode na zastitu cijelog jednog naoroda od nekih pojedinaca ili drugih daleki drzava. Ovaj narod je prosle sedmice pokazao da sa svojim komsijama MOZE SVE SAM DA UCINI. Pa i bez svojih institucija koje se potunule prvim talasnim valom Rijeke Bosne.

ODGOVORITE
Name

Max

23.05.2014 21:39

Dakle ništa od meteoroloskog zavoda i koordinacionog odbora na nivou države. Nikakve pouke od svega što smo prošli. To znači da tek kad se Usora izlije u Bosnu i poplavi Doboj aktivira se entitetska uzbuna jer tu počinje nadležnost entiteta. Hvala Rusija na vašoj brižnosti i Dodiku na tvojoj pameti! Sami ćemo sebe unštiti, ne treba nam niko!

ODGOVORITE
Name

sotto creaturo

23.05.2014 22:14

znamo mi da RS ne bi ni postojala da Rusija,čak i ona slaba sa pijanicom na državnom vrhu,nije pretila zapadu odmazdom na delovima koji su njihov interes,slušao sam neke rvacke generale koji su to rekli-da RS postoji jer su Rusi omogućili;da se amere pita,već bi bila centralizacija koju sada pokušavaju ponovo da uvedu,al biće uspešno ko što im je uspešno u Siriji ili Ukrajini;Rusija se uključila u crtanje granica.

ODGOVORITE
Name

mislilac

24.05.2014 05:03

Pa ovaj nas Baja otiso pricat o dejtonskom sporazumu dok nam narod pati i umire. Polupo si loncice predsednice nama treba pomoc ostavi politiku za mirnija vremena

ODGOVORITE
Name

holland

24.05.2014 05:10

Ja mislim da bi se srpski narod trebo da probudi.poplave,narod ostaje bez icega a dodiki i ovi rusi pricaju o dejtonu... ko je lud sada

ODGOVORITE
Name

Dix

24.05.2014 05:14

Svaka cast nasem presedniku

ODGOVORITE
Name

Papagaj

24.05.2014 05:22

Rusi misle da se samo prijetnjom i galamom može nekome pomoći. RS treba hrana, voda, lijekovi, dajte to Rusi, a od Dejtona neće biti koristi ako ga čvrsto branite, a narodu ne pomažete...

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

24.05.2014 06:11

Daj ti, Putin, 1000 ruskih milionera sto se "pre....avaju" sa parama kupujuci jahte, klubove, stanove, avione, i ostali narod Rusije i bivseg SSSR-a, potrudite sa kako da ulozite sredstva bez da se mijesate u politiku... Znamo mi da se ne moze mijenjati nista, a to sto vi kao stojite iza nekih stavova da se ne moze nista mijenjati bez vas, je ociti dokaz da vas "boli uvce" za nas... Kao "fol" braca a poslali ste nam propale ekonomiste, dok ste sposobne poslali za Swiss, Njemacku, Englesku, Kinu, Japan itd... Tu se dokazite a ne nekim jeftinim politickim parolama, braco Rusi, i sestre Ruskinje...

ODGOVORITE
Name

REALAN

24.05.2014 06:55

BILO KAKAV PROBLEM DA ISPADNE EKONOMSKI,PLJAČKA FIRMI,PRODAJA IMOVINE UVJEK DODIK NAĐE NEKOK ŠABANA DA PRIČA KAKO ĆE NEKO SRPSKU UKINUTI.nije Federaciji do njih samih imaju oni većih problema.

ODGOVORITE
Name

Dana Radman

24.05.2014 07:19

Dragi Nasi Gradjani, Do kad ce nas ovi Rusi praviti LUDIMA?! Daj osvijestite se vec jednom sta je RS za Ruse? NiSTA. Jeden Avion pomoci. Iz EVROPE poslali na Stotina Slepera hranom i picem. Dok je BiH drzava bila u jednom imali su ljudi respekta od Nas. Hocete u Evropu a podijeli se u 150 razlicitih ministarstava. Eto sta imamo. Moze li es od Toga ziviti i zaradjivati za zivot. Bez ujedinjenja NiSTA. Pametna Srbija es okrenula EVROPI, Cak ce dobiti Vise Stotina Miliona Evra za obnovu. Sve se vec priprema u evropskoj investicijskoj banci, ovo je provjerena informacija. Pa vi se i dalje drzite vlasti u Banja Luci. Trebamo se podigniti protiv te Vlade. Gospodin VUCIC je zu svoj NAROD a sa NAMA NIKO!!! Jedini Gospodin MICIC se bori sa NAMA. ZIVILI i ovo cemo POBIJEDITI !!! NEK NAM JE EVROPA NA POMOCI !!!

ODGOVORITE
Name

Dix

24.05.2014 07:24

Vi gospodo ocito ne razumete sta znaci da vas u isto vreme primi Presednika i ministar inostranih poslova jedne od vodecih sila u svetu pa bar se ona zvala I Ruska Federacija. Razmislite i milim vas da ne brstite seljacku politika ukoliko je ne razumete.

ODGOVORITE
Name

Nenad Jezdic

24.05.2014 09:37

Rusija je bila bice i ostace jedini nas prijatelj u svijetu koji je tu uvjek za nas kad nam je najteze!

ODGOVORITE
Name

Antifasista

24.05.2014 14:32

Rusi, nemojte nas vise braniti, ko boga vas molim. Sto nas vise branite rijecima, sve nam je gore. Vise vjerujem u pomoc od bluznjih komsija bosnjaka, hrvata, roma i ostalih dobrih LJUDI. To je jedina prakticna pomoc ba terenu, a ne vasa prica.

ODGOVORITE
Name

Re Dana Rodman

25.05.2014 08:21

Crna Dano pa ti puno gledas crtane filmove,gdje su istovarili te tvoje stotine kamiona,ja sam vidio kamione a to je nas narod skupio u evropi,vidim kako pomazu Srbiju do sada nisu nista dobili od zvanične EU,neke drzave su samoinicijativno nest pomogle,a iz iste te Rusije koju kritikujes ti i jos neki seljaci stiglo je vise od sto tona pomocu,a ako hoces da se udružila uzmi Bakira kod sebe pa napravite sebi državu,nas pustite na miru sa tim glupostima,jos jedina Rusija priznaje RS i javno to kaze, Živjela Rusija

ODGOVORITE