Stiže nova opasnost

Metereolog Igor Kovačić, koji je jedini prognozirao da dolaze sneg i poplave, sada tvrdi da dolazi nova opasnost.

Srbija 20.05.2014 | 10:02
Stiže nova opasnost

Metereolog Igor Kovačić, koji je jedini prognozirao da dolaze sneg i poplave, sada tvrdi da dolazi nova opasnost, prenosi portal “Web-tribune.com”.

Kovačić kaže da će s višim temperaturama doći nova opasnost. Dva dana pre katastrofe koja je pogodila Balkan, a najviše Srbiju i Bosnu, upozorio je na dolazeću opasnost, ali, nažalost, nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno.

I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost. Meteorolog sad tvrdi da mesta za opuštanje nema, jer će najavljene više temperature od oko 30 stepeni doneti novu opasnost.

Kad se velika količina snega u Bosni otopi, doneće isti ili gori efekat od ovog koji sad imamo.

- Mene bode u oči ova velika količina snega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeće nedelje, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i rečice, samo se nadam bez većih posledica – kaže Kovačić, a prenosi Telegraf.rs.

U Srbiji se očekuje da će, u mestima koja su pogođena velikim poplavama, usled povećane temperature doći do nadprosečnih isparenja, što će uticati na pojavu lokalnih pljuskova.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vožd

20.05.2014 08:15

Ko još na ovim prostorima sluša pametne i školovane ljude? Kod nas vlada stanje "Ma neće mene", "Ma šta on zna" itd i koje je postalo pripodno stanje uma i svijesti!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

20.05.2014 08:31

Imamo ozbiljan problem pametne,obrazovane i sposobne ljude niko nece da saslusa jer u ovoj drzavi SNSD-ovci kolo vode. Opet ovaj narod ima da slusa demagoge i prevarante koji nikada nece dati ni marke za utvrdjivanje nasipa jer je narod jako nisko na listi njihovih pririteta ali ce slozno traziti krivca tamo gdje ga nema uporno izbjegavajuci svoju odgovornost. Dodik i kompanija trebaju krivicno da odgovaraju za sistematsko unistavanje i neulaganje u protivpoplavne infrastrukture sirom Srpske kao i za sve pljacke u zadnjih 10 godina koje su Srpsku dovele na rub siromastva. Vazno je da imamo Kusturicin Andricgrad a narod neka vesla. Koliko se za te pare moglo napraviti nasipa na Drini?

ODGOVORITE
Name

semberac

20.05.2014 10:30

Boze pomozi mom napacenom narodu molim ti se

ODGOVORITE