Nove frizure u "fanki" bojama

U trendu su kratke pixi forme, kao i geometrijske, ovog proleća nezaobilazne su kovrdže, talasi i spirale. Oblik i boju treba uskladiti sa karakterom.

Moda i ljepota 16.05.2014 | 06:25
Nove frizure u "fanki" bojama

Sa trendovima na modnoj sceni promovisane su nove frizure i boje za kosu. Stručnjaci su se pobrinuli da modernim tehnikama u oblikovanju i farbanju zadovolje različite ukuse. Na nedavno održanom Sajmu kozmetike najnovije trendove predstavio je i Majkl Marenco, poznati svetski frizer i stilista, koji je promovisao najnoviju kolekciju "Subtil" proizvoda. Njegovo umeće prepoznali su mnogi, tako da ga već godinama angažuju "Tony&Guy" i mnogi drugi brendovi.

- Frizura je veoma važan detalj i zato je bitno kakav izbor pravite. Iako nam svake sezone dolaze novi trendovi, nije dovoljno samo da se odlučite za nešto što je moderno. Pre svega je važno da i oblik u boju uskladite sa karakterom, jer ne može svako da iznese ono što je trend. Ovog proleća i leta akcenat je na dugačkoj kosi bez stepenovanja, koja bi trebalo da bude fluidna i ošišana tako da možete da je prilagođavate različitim stilovima. Moderne su frizure koje su ujedno i elegantne, seksi i pomalo divlje, suština je da iz njih možete da izvedete razne oblike. U trendu su i kratke pixi frizure, kao i geometrijske forme inspirisane šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog veka. Kod asimetrije je najvažnije da se postigne elegancija, pre svega sklad boja. I ovog proleća nezaobilazne su kovrdže kao i talasi i spirale, važno je da kosa izgleda što prirodnije i da se forma uvek uskladi sa licem, stilom i karakterom.

* Koje boje kose su aktuelne?

- Moderne su jake, intenzivne nijanse poput vatrenocrvenih, kao i hladni plavi i pastelni tonovi. Damama sa jakim karakterom preporučujem "fanki" boje poput roze, ljubičaste, nebo-plave, zelene, koje možete da kombinujete sa plavim tonovima. Takođe, su moderni i pramenovi posebno plave i čokoladne nijanse, ali i crvene i crne. Što se tiče aktuelnih tehnika u farbanju, moderni su kontrast i blago nijansiranje. Pošto je akcenat na prirodnom izgledu, hit je "sunce u kosi" ili "balijaž" tehnika koja je i veoma zahvalna za održavanje, jer kosa ne mora često da se farba.

Komentari / 0

Ostavite komentar