Šarović : Dodik mora da ode

Dalje postojanje na vlasti Dodikovog SNSD i njihovih koalicionih partnera ključna je prepreka za napredak i razvoj Republike Srpske.

Republika Srpska 15.05.2014 | 14:01
Šarović : Dodik mora da ode

Krajnje je vreme za pragmatične promene, a SDS se svojim ozbiljnim programom, ponašanjem i kadrovima nameće kao realna alternativa postojećoj vlasti.

To u razgovoru za "Novosti" poručuje Mirko Šarović, potpredsednik Srpske demokratske stranke, koja je već ušla u žestok klinč sa Dodikovim socijaldemokratama, iako su izbori tek u oktobru.

 

- Iz vrha SNSD poručuju da će Srpska nestati ako SDS dođe na vlast...

Krajnje je podlo razvijati tezu da su patriote samo u jednoj vladajućoj stranci , kao da patriotizam nije opštenarodno dostignuće svih nas u RS. Upravo zbog takvih javno izgovorenih gluposti primorani smo da istaknemo da je SDS zaslužan za stvaranje Srpske čime se ponosimo, pa ne vidimo zašto bi sa nama na čelu nestajala.

 

- Može li Savez za promene na, čiji je stožer SDS, da donese preokret, ako su u njemu politički veterani?

Kada govorimo o Dodikovoj tezi da su oni koji su na vlasti budućnost, a oni iz opozicije prošlost podsetiću da je on počeo da se bavi visokom politikom pre mnogih od nas. Bio je premijer već krajem 1997. godine. Na visokim dužnostima je 17 punih godina, pa sumnjam da u narednim godinama može predstavljati "osveženje" za Republiku Srpsku.

 

-Visoki funkcioner SNSD Igor Radojičić govoreći o nepotizmu u opozicionim redovima prozvao je i vašu suprugu...

Neprijatno sam iznenađen istupom Radojičića. Bar on ne bi trebalo da se javlja po tom pitanju. Moja supruga radi u svojoj struci u Istočnom Sarajevu punih 15 godina. Šef odeljenja je od 2008.godine, u vreme kada sam bio pod sankcijama OHR i kada godinama nisam obavljao bilo kakav posao. U najmanju ruku, neprimereno je stavljati moje i ime moje porodice u taj kontekst kada sam u poslednjih 11 godina samo 20 meseci imao radni angažman u Srpskoj.

 

-Koplja se lome i oko "Energoinvestove" fabrike RAOP. Zašto mislite da je vlada kriva i u ovom slučaju?

Ne potcenjujem ruske investitore, ali oni do sada nisu pokazali ozbiljnu nameru da razvijaju proizvodnju. Prezentacija na sajmu u Beogradu visokonaponskih prekidača je blago rečeno kićenje tuđim perjem. U budžet se od prodaje RAOP slilo više od četiri miliona KM. Zar od toga novca nisu mogli da radnicima povežu staž i isplate zaostale zarade.

 

-Koje su ključne poruke "bele knjige" SDS i šta njome želite da postignete?

Na jednom mesti iznosimo naše prioritete i viđenja iz oblasti ekonomije, vladavine prava, međunarodnih odnosa, zapošljavanja... Poruke je jednostavna : Republika Srpska poslednjih godina u kontinuitetu nazadujei propada pretvarajući se u nedemokratsku, korumpirani i neperspektivnu sredinu.
Srpska se, nažalost, pretvorila u korumpiranu i sivu sredinu.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Marko

15.05.2014 10:44

Bravo gospodine Šaroviću, svima u Republici Srpskoj je jasno da je Dodik sve upropastio i opljačkao,i da treba da ode .

ODGOVORITE
Name

patriota

15.05.2014 10:53

mora-to je jedini izlaz iz ove katastrofe!

ODGOVORITE
Name

Igy

15.05.2014 10:56

Dodik je za sve ove godine pokazao da mu rijec ne vrijedi pisljive pare. Sve sto kaze mora se uzeti sa rezervom tako da zaista nema kvalitete da bude na celu nekog naroda. Kad se tome doda sklonost ka luksuzu, licni stav da je jedino on i samo on u pravu sto rezultira time da samo poltroni opstaju, bahatost itd nije ni cudo sto smo u ocajnom stanju.

ODGOVORITE
Name

PAPAGAJ

15.05.2014 11:03

Trebao bi otići, a gdje? Ako ode bilo gdje, ode kao bogataš, a Republiku Srpsku ostavlja u BIJEDI.

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

15.05.2014 11:05

Najbolji politicar! Kulturan, pametan,obrazovan..... Najbolji!!!

ODGOVORITE
Name

mrki

15.05.2014 11:14

Svakako da ode. Ali i Vi gospodine Šaroviću niste pouzdana alternativa za ove koji će u oktobru otići.U SDS-u ima mladih kadrova koji trebaju doći do izražaja i pokrenuti Republiku Srpsku u pozitivnom pravcu.

ODGOVORITE
Name

savo

15.05.2014 16:48

Kamo srece da nije nikad ni dosao na vlast samo isprepadao narod te nece biti Srpske bez njega, nece biti penzija, bez njega nece biti zaposlenja, bez njega ali je svu tu lijepu pricu iskoristio za sebe i svoje najblize da debelo napune svoje dzepove e jadni narode hocemo li ikad doci do pameti.

ODGOVORITE
Name

tata

15.05.2014 18:08

Vidite li VI sta je napolju. Fatajte vreće sa pijeskom. Od ovih nam nema pomoći.

ODGOVORITE