Шаровић : Додик мора да оде

Даље постојање на власти Додиковог СНСД и њихових коалиционих партнера кључна је препрека за напредак и развој Републике Српске.

Република Српска 15.05.2014 | 14:01
Шаровић : Додик мора да оде

Крајње је време за прагматичне промене, а СДС се својим озбиљним програмом, понашањем и кадровима намеће као реална алтернатива постојећој власти.

То у разговору за "Новости" поручује Мирко Шаровић, потпредседник Српске демократске странке, која је већ ушла у жесток клинч са Додиковим социјалдемократама, иако су избори тек у октобру.

 

- Из врха СНСД поручују да ће Српска нестати ако СДС дође на власт...

Крајње је подло развијати тезу да су патриоте само у једној владајућој странци , као да патриотизам није општенародно достигнуће свих нас у РС. Управо због таквих јавно изговорених глупости приморани смо да истакнемо да је СДС заслужан за стварање Српске чиме се поносимо, па не видимо зашто би са нама на челу нестајала.

 

- Може ли Савез за промене на, чији је стожер СДС, да донесе преокрет, ако су у њему политички ветерани?

Када говоримо о Додиковој тези да су они који су на власти будућност, а они из опозиције прошлост подсетићу да је он почео да се бави високом политиком пре многих од нас. Био је премијер већ крајем 1997. године. На високим дужностима је 17 пуних година, па сумњам да у наредним годинама може представљати "освежење" за Републику Српску.

 

-Високи функционер СНСД Игор Радојичић говорећи о непотизму у опозиционим редовима прозвао је и вашу супругу...

Непријатно сам изненађен иступом Радојичића. Бар он не би требало да се јавља по том питању. Моја супруга ради у својој струци у Источном Сарајеву пуних 15 година. Шеф одељења је од 2008.године, у време када сам био под санкцијама ОХР и када годинама нисам обављао било какав посао. У најмању руку, непримерено је стављати моје и име моје породице у тај контекст када сам у последњих 11 година само 20 месеци имао радни ангажман у Српској.

 

-Копља се ломе и око "Енергоинвестове" фабрике РАОП. Зашто мислите да је влада крива и у овом случају?

Не потцењујем руске инвеститоре, али они до сада нису показали озбиљну намеру да развијају производњу. Презентација на сајму у Београду високонапонских прекидача је благо речено кићење туђим перјем. У буџет се од продаје РАОП слило више од четири милиона КМ. Зар од тога новца нису могли да радницима повежу стаж и исплате заостале зараде.

 

-Које су кључне поруке "беле књиге" СДС и шта њоме желите да постигнете?

На једном мести износимо наше приоритете и виђења из области економије, владавине права, међународних односа, запошљавања... Поруке је једноставна : Република Српска последњих година у континуитету назадујеи пропада претварајући се у недемократску, корумпирани и неперспективну средину.
Српска се, нажалост, претворила у корумпирану и сиву средину.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Марко

15.05.2014 10:44

Браво господине Шаровићу, свима у Републици Српској је јасно да је Додик све упропастио и опљачкао,и да треба да оде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

15.05.2014 10:53

мора-то је једини излаз из ове катастрофе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

15.05.2014 10:56

Додик је за све ове године показао да му ријец не вриједи писљиве паре. Све сто казе мора се узети са резервом тако да заиста нема квалитете да буде на целу неког народа. Кад се томе дода склоност ка луксузу, лицни став да је једино он и само он у праву сто резултира тиме да само полтрони опстају, бахатост итд није ни цудо сто смо у оцајном стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАГАЈ

15.05.2014 11:03

Требао би отићи, а гдје? Ако оде било гдје, оде као богаташ, а Републику Српску оставља у БИЈЕДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

15.05.2014 11:05

Најбољи политицар! Културан, паметан,образован..... Најбољи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрки

15.05.2014 11:14

Свакако да оде. Али и Ви господине Шаровићу нисте поуздана алтернатива за ове који ће у октобру отићи.У СДС-у има младих кадрова који требају доћи до изражаја и покренути Републику Српску у позитивном правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

15.05.2014 16:48

Камо среце да није никад ни досао на власт само испрепадао народ те неце бити Српске без њега, неце бити пензија, без њега неце бити запослења, без њега али је сву ту лијепу прицу искористио за себе и своје најблизе да дебело напуне своје дзепове е јадни народе хоцемо ли икад доци до памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тата

15.05.2014 18:08

Видите ли ВИ ста је напољу. Фатајте вреће са пијеском. Од ових нам нема помоћи.

ОДГОВОРИТЕ