Google Glass sada dostupan svima u SAD

Svega mesec dana nakon što je Google dozvolio svima u SAD da kupe Google Glass u okviru jednodnevne akcije, kompanija je odlučila da svoje pametne naočari ponovo učini dostupne svima.

Informacione tehnologije 14.05.2014 | 18:25
Google Glass sada dostupan svima u SAD

Čini se da ovog puta nije akcija ograničenog trajanja, a Google tvrdi da je ponovo popunio svoje zalihe i želi da se uređaj nađe u što većem broju ruku ljudi koji žele da ih kupe – sve dok ima dostupnih jedinica.

Prethodna prodaja trajala je svega jedan dan, a Google je odaziv javnosti nazvao „neverovatnim“, dodajući da je tokom tog dana ostao bez zaliha.

Kompanija je takođe izjavila da je ovu opciju slobodne kupovine razmišljala da stavi u okvir Glass Explorer programa umesto da u pitanju bude lansiranje za širu javnost.

Googleove pametne naočari prvi put su se u prodaji našle 2012. godine kada je kompanija ponudila 2.000 pari ovih pametnih naočara svima onima koji su želeli da okuse mogući izgled budućnosti.

Nakon toga, još 8.000 osoba dobilo je uređaj u okviru drugog talasa predstavljanja. Od tada, do njih je jedino moglo da se dođe putem prijatelja prijatelja i liste čekanja, dok je prošlomesečna prodaja obeležila prvu (tada jedinu) priliku da se one kupe direktno.

Googleove naočari od 1.500 dolara pokreće Android koji se povezuje sa pametnim telefonom kako bi vam pred očima prikazivao notifikacije i aplikacije, a neke od najinteresantnijih funkcija koje su do sada viđene svakako su aplikacije koje su se bavile izmenjenom realnošću i alati za prevođenje u realnom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar