Haljine za sva vremena

Mnoge dame raduju se proleću i zbog prelepih haljina. I ove sezone pojavili su se modeli koji dizajnom i bojama mame poglede.

Moda i ljepota 14.05.2014 | 18:11
Haljine za sva vremena

Modni stručnjaci često ističu da ne postoji odeća koja ističe ženstvenost tako kao haljina, pa joj i daju mnogo prostora u kolekcijama, posebno u prolećnim i letnjim. Haljine, kažu stilisti, trebalo bi da birate prema modelu i karakteru.

Lepršavost je u modi ovog proleća, aktuelne su različite dužine, kratke i midi. Ističu se strukirane haljine u stilu pedesetih, kao i plisirane, koji daju dozu sofisticiranosti.

Za one koji vole jednostavan i klasičan stil tu su "male crne haljine", dizajnirane od prijatnih i laganih materijala. Pravi su izbor za šetnju, posao i večernje prilike.

U novim kolekcijama mogu da se vide romantični i retro krojevi, sa podignutim strukom ili sečene ispod grudi, sa kratkim i dugačkim rukavima, pa podsećaju na "bebi dol" haljine. Tu su i elegantni, vrlo atraktivni modeli od svile i providnog muslina, u slojevima ili sa sitnim naborima, kao i oni sa dugmićima koji podsećaju na dugačke košulje.

Nezaobilazne su haljine asimetričnog kroja sa jednim rukavom, nejednakim izrezima ili kraće sa prednje strane. Hit su haljine-tunike u kombinaciji sa kaišem, idealne su za opuštene i večernje prilike. I ovog proleća moderne su jednobojne, prošarane rezličitim dezenima i printovima - cvećem, geometrijom, životinjskim printom ili apstraktnim motivima. Popularni su modeli u jarkim i drečavim bojama, koje najbolje stoje uz upečatljive detalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar