Хаљине за сва времена

Многе даме радују се пролећу и због прелепих хаљина. И ове сезоне појавили су се модели који дизајном и бојама маме погледе.

Мода и љепота 14.05.2014 | 18:11
Хаљине за сва времена

Модни стручњаци често истичу да не постоји одећа која истиче женственост тако као хаљина, па јој и дају много простора у колекцијама, посебно у пролећним и летњим. Хаљине, кажу стилисти, требало би да бирате према моделу и карактеру.

Лепршавост је у моди овог пролећа, актуелне су различите дужине, кратке и миди. Истичу се струкиране хаљине у стилу педесетих, као и плисиране, који дају дозу софистицираности.

За оне који воле једноставан и класичан стил ту су "мале црне хаљине", дизајниране од пријатних и лаганих материјала. Прави су избор за шетњу, посао и вечерње прилике.

У новим колекцијама могу да се виде романтични и ретро кројеви, са подигнутим струком или сечене испод груди, са кратким и дугачким рукавима, па подсећају на "беби дол" хаљине. Ту су и елегантни, врло атрактивни модели од свиле и провидног муслина, у слојевима или са ситним наборима, као и они са дугмићима који подсећају на дугачке кошуље.

Незаобилазне су хаљине асиметричног кроја са једним рукавом, неједнаким изрезима или краће са предње стране. Хит су хаљине-тунике у комбинацији са каишем, идеалне су за опуштене и вечерње прилике. И овог пролећа модерне су једнобојне, прошаране резличитим дезенима и принтовима - цвећем, геометријом, животињским принтом или апстрактним мотивима. Популарни су модели у јарким и дречавим бојама, које најбоље стоје уз упечатљиве детаље.

Коментари / 0

Оставите коментар