Bjeković: Sramota za Partizan

„Kad sam čuo Terzića da je naša liga najregularija i najpoštenija u Evropi, odlučio sam da gledam nameštena i neregularna prvenstva, tako sam prethodnih nedelja uživao u završnicama Premijer lige i španske Primere“, ističe legenda crno-belih.

Fudbal 13.05.2014 | 10:20
Bjeković: Sramota za Partizan

Legendarni napadač, trener i funkcioner Partizana Nenad Bjeković oštro je kritikovao ljude u Humskoj 1, ali i stanje u srpskom fudbalu, ocenivši da bi zbog izvesnog osvajanja titule Crvene zvezde u njegovom klubu trebalo da se stide.

„Bez obzira koliko joj se pomagalo, ako joj se pomaže, potpuno je ponižavajuće da ovakva Zvezda bude prvak države. Odnos kvaliteta Partizana i Zvezde video se u derbiju, ali u Humskoj su sami krivi što će ostati bez titule“, ističe Bjeković u razgovoru za Informer.

I dodaje da je ključna greška napravljena po završetku jesenje sezone kad je smenjen Vuk Rašović, u tom trenutku kao lider prvenstva, a doveden Marko Nikolić iz Vojvodine.

„Uprava je na kraju jesenje sezone smenila trenera koji je bio prvi na tabeli i dovela naslednika koji je izgubio titulu. Lako je zaključiti čija je odgovornost i ko bi trebalo da ode iz Partizana. Ne sporim šest titula osvojenih zaredom, niti sve uspehe iz prethodnih godina, ali sramota je za ljude iz Partizana da su ovakvoj Zvezdi prepustili tron“.

Na tradicionalna sporenja da li su u ovdašnjem fudbalu čista posla bivši sportski direktor crno-belih uzvraća:

„Otkako sam ja u fudbalu, uvek se za sezone kad je Partizan osvajao titule govorilo da su neregularne, a kad je Zvezda bila prvak onda su to najčistije i najpoštenije godine. Tako je opet. Video sam da je Čović rekao da ako je ikome u interesu da sezona bude poštena onda je to Zvezdi. Šta da dodam? Kad sam čuo Zvezdana Terzića da je naša liga najregularija i najpoštenija u Evropi, onda sam odlučio da gledam nameštena i neregularna prvenstva. Tako sam prethodnih nedelja uživao u završnicama Premijer lige i španske Primere“.

Komentari / 0

Ostavite komentar