Proljeće tek od nedjelje!

Iako je proleće tu već neko vreme, ove nedelje će biti vrlo hladno, s kišom i jakim vetrom, a na planinama se očekuje sneg.

Republika Srpska 12.05.2014 | 22:10
Proljeće tek od nedjelje!

Pred nama je pet dana vrlo hladnog i kišovitog vremena, s jakim vetrom. Maksimalna temperatura ovih dana biće znatno ispod proseka, a osim velike količine padavina, očekuje nas i jak vetar.

- Od srede pa do petka biće oblačno vreme uz obilne padavine. U sredu i četvrtak padavine će biti
intenzivnije, a uz njih treba računati i na umeren i jak severni vetar koji će u planinskim predelima dostizati olujnu jačinu, odnosno biće jači od 17 metara u sekundi – kaže Slobodan Sovilj, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iako će sutra ujutru biti suvo, već posle podne očekuje se pogoršanje vremena.

- Sutra ujutru i pre podne biće uglavnom suvo vreme, s povremenim sunčanim intervalima, ali u drugom delu dana očekuje se promenljivo oblačno vreme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U popodnevnim i večernjim satima biće obilnijih padavina s jakim vetrom, ali i uslova za grad – dodaje Sovilj.

Najhladniji dan biće četvrtak, kad će temperatura u većini mesta biti oko 10 stepeni ili niža.

- Na višim planinama u sredu će padati kiša, a u četvrtak se očekuje sneg. U pitanju je vlažan sneg, pa će doći do formiranja snežnog pokrivača. Usled jakog vetra očekuju se i vejavice, pa u tim krajevima može biti problema – kaže Sovilj.

Od srede do petka pašće onoliko kiše koliko padne za mesec dana. Pretežno sunčano vreme očekuje
se tek od nedelje, kad će temperatura polako porasti do 20 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar