Прољеће тек од недјеље!

Иако је пролеће ту већ неко време, ове недеље ће бити врло хладно, с кишом и јаким ветром, а на планинама се очекује снег.

Република Српска 12.05.2014 | 22:10
Прољеће тек од недјеље!

Пред нама је пет дана врло хладног и кишовитог времена, с јаким ветром. Максимална температура ових дана биће знатно испод просека, а осим велике количине падавина, очекује нас и јак ветар.

- Од среде па до петка биће облачно време уз обилне падавине. У среду и четвртак падавине ће бити
интензивније, а уз њих треба рачунати и на умерен и јак северни ветар који ће у планинским пределима достизати олујну јачину, односно биће јачи од 17 метара у секунди – каже Слободан Совиљ, прогностичар Републичког хидрометеоролошког завода.

Иако ће сутра ујутру бити суво, већ после подне очекује се погоршање времена.

- Сутра ујутру и пре подне биће углавном суво време, с повременим сунчаним интервалима, али у другом делу дана очекује се променљиво облачно време, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином. У поподневним и вечерњим сатима биће обилнијих падавина с јаким ветром, али и услова за град – додаје Совиљ.

Најхладнији дан биће четвртак, кад ће температура у већини места бити око 10 степени или нижа.

- На вишим планинама у среду ће падати киша, а у четвртак се очекује снег. У питању је влажан снег, па ће доћи до формирања снежног покривача. Услед јаког ветра очекују се и вејавице, па у тим крајевима може бити проблема – каже Совиљ.

Од среде до петка пашће онолико кише колико падне за месец дана. Претежно сунчано време очекује
се тек од недеље, кад ће температура полако порасти до 20 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар