Sadistička iživljavanja Indire Kamerić nad logorašima

Na suđenju Indiri Kamerić zbog ratnih zločina nad Srbima u Brodu svjedok Tužilaštva BiH Sreto Pavlović ispričao je danas pred Sudom BiH da je čuo kako je ona obuvala cipele sa štiklom i gazila zatvorenike.

Bosna i Hercegovina 08.05.2014 | 21:31
Sadistička iživljavanja Indire Kamerić nad logorašima

Pavlović je rekao da je u hodniku stadiona "Polet", gdje je bio logor, jednom vidio žensku osobu koju su drugi vojni policajci oslovljavali imenom Indira.

"Indira je bila plavuša u maskirnoj uniformi. Čuo sam da naredi zarobljeniku da legne na pod, obuje cipele s visokom petom i onda skače po njemu", rekao je Petrović.
On je dodao da je među pripadnicima Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane /HVO/ na stadionu bilo i nekoliko žena, te je pomenuo i Mandu, Ankicu, Sabinu i Rukiju, navodi BIRN.

Petrović je naglasio da su ga u logoru "Polet" palicom udarali muškarci.
Svjedok je rekao da je nakon zarobljavanja u maju 1992. bio zatvoren u zgradi policije u Brodu, a da je u junu premješten u podrum stadiona "Polet", gdje je ostao do 6. septembra 1992. godine.

Indira Kamerić optužena je da je 1992. godine, kao pripadnik 101. bosanskobrodske brigade HVO-a, učestvovala u mučenju civila i ratnih zarobljenika srpske i bošnjačke nacionalnosti zatvorenih u zgradi policije i na stadionu kluba "Polet" u Brodu.

Prema navodima optužnice, Kamerićeva je zajedno sa drugim pripadnicima HVO-a učestvovala u zlostavljanju zatvorenika Jove Dujića, tako što ga je udarala metalnom šipkom i u cipelama s visokim potpeticama gazila i skakala po njemu.

Nastavak suđenja zakazan je za 22. maj.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ww

08.05.2014 19:48

Električna stolica

ODGOVORITE
Name

king

08.05.2014 20:25

Ova zena je radila kao sudija u Opstinskom sudu Tuzla, a sad radi u Poreskoj upravi Tuzla.

ODGOVORITE
Name

x file

09.05.2014 04:36

Metak u celo

ODGOVORITE
Name

DPS

09.05.2014 05:33

Na suđenju Indiri Kamerić zbog ratnih zločina nad Srbima u Brodu svjedok Tužilaštva BiH Sreto Pavlović ispričao je danas pred Sudom BiH da je čuo kako je ona obuvala cipele sa štiklom i gazila zatvorenike. Cuo ja da ce predsjednik Dodik za sledece 4 godine pozlatiti Republiku Srpsku.

ODGOVORITE