Садистичка иживљавања Индире Камерић над логорашима

На суђењу Индири Камерић због ратних злочина над Србима у Броду свједок Тужилаштва БиХ Срето Павловић испричао је данас пред Судом БиХ да је чуо како је она обувала ципеле са штиклом и газила затворенике.

Босна и Херцеговина 08.05.2014 | 21:31
Садистичка иживљавања Индире Камерић над логорашима

Павловић је рекао да је у ходнику стадиона "Полет", гдје је био логор, једном видио женску особу коју су други војни полицајци ословљавали именом Индира.

"Индира је била плавуша у маскирној униформи. Чуо сам да нареди заробљенику да легне на под, обује ципеле с високом петом и онда скаче по њему", рекао је Петровић.
Он је додао да је међу припадницима Војне полиције Хрватског вијећа обране /ХВО/ на стадиону било и неколико жена, те је поменуо и Манду, Анкицу, Сабину и Рукију, наводи БИРН.

Петровић је нагласио да су га у логору "Полет" палицом ударали мушкарци.
Свједок је рекао да је након заробљавања у мају 1992. био затворен у згради полиције у Броду, а да је у јуну премјештен у подрум стадиона "Полет", гдје је остао до 6. септембра 1992. године.

Индира Камерић оптужена је да је 1992. године, као припадник 101. босанскобродске бригаде ХВО-а, учествовала у мучењу цивила и ратних заробљеника српске и бошњачке националности затворених у згради полиције и на стадиону клуба "Полет" у Броду.

Према наводима оптужнице, Камерићева је заједно са другим припадницима ХВО-а учествовала у злостављању затвореника Јове Дујића, тако што га је ударала металном шипком и у ципелама с високим потпетицама газила и скакала по њему.

Наставак суђења заказан је за 22. мај.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ww

08.05.2014 19:48

Електрична столица

ОДГОВОРИТЕ
Name

кинг

08.05.2014 20:25

Ова зена је радила као судија у Опстинском суду Тузла, а сад ради у Пореској управи Тузла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

09.05.2014 04:36

Метак у цело

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

09.05.2014 05:33

На суђењу Индири Камерић због ратних злочина над Србима у Броду свједок Тужилаштва БиХ Срето Павловић испричао је данас пред Судом БиХ да је чуо како је она обувала ципеле са штиклом и газила затворенике. Цуо ја да це предсједник Додик за следеце 4 године позлатити Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ