… A mislili ste da je vaš posao čudan

Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja u svijetu.

Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći nevjerovatna zanimanja. Ponekad praktična, mahom živopisna, pa i smješna, ona su uglavnom usko lokalnog karaktera.

Zanimljivosti 07.05.2014 | 22:04
… A mislili ste da je vaš posao čudan

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prijestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone.

Da bi izbjegli plaćanje nameta i eventualne kaze, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući tijelom registarske tablice, piše B92.

U Šri Lanki, za vrijeme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po mjeri šiju akreditovani šnajderi.

Poznato je da nojevi umiju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbjegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sjede u polju i paze da se ptice ne povrijede.

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge "družbenice za dremku" koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu.

Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks - samo spavanje.

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju djevojke koje u bikiniju pomažu posjetiocima da lakše nađu parking mjesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

Komentari / 0

Ostavite komentar