Levinski progovorila poslije deset godina

Monika Levinski, bivša sekretarica i ljubavnica tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona, prekinula je decenijsko ćutanje o skandalu koji joj je obilježio život i napisala ispovjest za "Veniti fer", koja će biti objavljena u cijelosti za nekoliko dana. Levinski kaže da ju je Klinton iskoristio, ali da je sama pristala na vezu.

Svijet 07.05.2014 | 19:58
Levinski progovorila poslije deset godina

"Duboko žalim zbog onoga što se desilo između mene i predsjednika Klintona. Vrijeme je da se ova priča završi, da se spali plava haljina (poklon koji je dobila od Klintona), dosta je bilo šunjanja oko moje prošlosti. Želim da moja priča dobije drugačiji kraj. Odlučila sam da konačno podignem glavu kako bih mogla da je povratim i da vratim svrhu svojoj prošlosti (koliko će me to koštati, vidjećemo)", napisala je Levinski u svom tekstu, prenosi B92.

Govoreći prvi put otvoreno o jednom od najvećih skandala Bijele kuće, ona je navela da se veza sa predsjednikom dogodila između dvije odrasle osobe.

"Naravno, šef me je iskoristio, ali i dalje ću čvrsto braniti stanovište da je to bio odnos na koji smo oboje pristali. Zlostavljanje je došlo kasnije, kada sam pretvorena u žrtveno jagnje, kako bi on sačuvao svoju moćnu poziciju", navodi ona.

Levinski, koja je tada imala 22 godine, navela je da su Klintonova administracija, podanici specijalnog tužioca, politički operativci sa svih strana i mediji uspjeli da je žigošu.

"Klintonovi saradnici su radili na tome da me diskredituju, a njegovi protivnici su pokušali da me koriste kao piona u borbi protiv njega. Sve to je ostavilo žig, koji je trajao jer je urezan sa pozicije moć"i, navela je Levinski i dodala da mnogi misle da su Klintonovi plaćali njeno ćutanje svih ovih godina, ali da to nije istina.

Levinski je navela da je odlučila da progovori nakon slučaja Tajlera Klementija, 18-godišnjeg homoseksualca koji je izvršio samoubistvo nakon što je pretrpio zlostavljanje zbog snimka na kome se vidi kako se ljubi sa muškarcem.

Ona navodi da je i sama imala jak nagon da se ubije tokom i poslije istrage o aferi sa Klintonom.

"Moja majka se posebno potresla poslije smrti Klementija. U glavi je ponavljala one nedelje kada sam iz dana u dan ostajala u krevetu, jer sam i sama imala suicidalne misli. Majka se plašila da ću oduzeti sebi život zbog srama, prezira i straha koje sam osjećala", navela je Levinski i istakla da ipak nikada nije pokušala samoubistvo.

Levinski kaže da joj je glavna ambicija za budućnost da iskoristi svoju slavu i ime kako bi se borila za prava zlostavljanih preko interneta.

"Moj cilj je da počnemo da se u javnosti bavimo tom temom", navela je Levinski.

Komentari / 0

Ostavite komentar