Najljepši Android telefon do sada?

Huawei Ascend P7 donosi značajna unapređenja u odnosu na prethodnika, kako u hardverskom, tako i u dizajnerskom smislu.

Informacione tehnologije 07.05.2014 | 17:14
Najljepši Android telefon do sada?

Pariz je prvi video novi vodeći model kineske kompanije Huawei, Ascend P7, ali se Huawei prvo pohvalio da je prethodnik Ascend P6 opravdao očekivanja, kao i da je kompanija danas treći proizvođač smartfona u svetu! Moto novog uređaja Ascenda P7 i Huawei kompanije je "Make It Possible".

Novi model izrađen je od metala na bokovima, a prednji i zadnji deo telefona su od stakla, Corning Gorilla Glass 3 potpisa. Dizajnerski gledano, Huawei je uložio dosta truda i uspeo da napravi izuzetno kvalitetan i lep telefon, možda čak i najlepši Android smartfon do sada. Posebno se vodilo računa o poleđinskom "radu" ispod stakla, koji je formiran od zasebno dizajniranih sedam slojeva, koji telefonu daju uvek drugačiji izgled i reflektuju svetlost na poseban način, uz metalni odsjaj.

U poređenju sa konkurencijom Ascend P7 je manji, lakši i tanji u klasi uređaja sa displejom dijagonale pet inča, ali nije najtanji. Tu titulu i dalje drži nedavno testirani Huawei Ascend P6. Iako bi se o detaljima dizajna moglo diskutovati da li ih je Huawei osmislio samostalno ili ih je preuzeo od konkurencije, moramo priznati da je Ascend P7 svakako biser trenutne flegšip Android ponude, što se izgleda i kvaliteta izrade tiče.

Hardverski, Ascend P7 nije u najvišoj konkurenciji, prvenstveno zbog procesora. Ugrađen je Huaweijev HiSilicon Kirin 910T čipset, koji krije Quad-core 1.8 GHz Cortex-A9 procesor, Mali-450 grafički čip i 2 GB RAM memorije. Na raspolaganju je i microSD slot za kartice kapaciteta do 64 (verovatno i svih 128 GB), 16 GB interne memorije i standardni ulazi, poput microUSB porta za PC, punjenje i 3.5 mm audio.

Na testu GSMArene, Ascend P7 je dobio pohvale, sem u domenu hardverskih performansi i tihog spikerfona. Po brzini je u različitim testovima u rangu Nexusa 5, HTC-a One i Galaxyja Note II. Kamera u foto modu od 13 megapiksela pravi odlične fotografije, prednja ima čak osam megapiksela i selfi-panorama mod, koju Huawei naziva Groufie (Group Selfie), dok je Full HD video mod ocenjen kao standardnog kvaliteta. Što se ostatka multimedije tiče, audio reprodukcija je na najvišem nivou, a prisutan je i FM radio.

Huawei je preporučio maloprodajnu cenu od 449 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar