Најљепши Андроид телефон до сада?

Хуаwеи Асценд П7 доноси значајна унапређења у односу на претходника, како у хардверском, тако и у дизајнерском смислу.

Информационе технологије 07.05.2014 | 17:14
Најљепши Андроид телефон до сада?

Париз је први видео нови водећи модел кинеске компаније Хуаwеи, Асценд П7, али се Хуаwеи прво похвалио да је претходник Асценд П6 оправдао очекивања, као и да је компанија данас трећи произвођач смартфона у свету! Мото новог уређаја Асценда П7 и Хуаwеи компаније је "Маке Ит Поссибле".

Нови модел израђен је од метала на боковима, а предњи и задњи део телефона су од стакла, Цорнинг Горилла Гласс 3 потписа. Дизајнерски гледано, Хуаwеи је уложио доста труда и успео да направи изузетно квалитетан и леп телефон, можда чак и најлепши Андроид смартфон до сада. Посебно се водило рачуна о полеђинском "раду" испод стакла, који је формиран од засебно дизајнираних седам слојева, који телефону дају увек другачији изглед и рефлектују светлост на посебан начин, уз метални одсјај.

У поређењу са конкуренцијом Асценд П7 је мањи, лакши и тањи у класи уређаја са дисплејом дијагонале пет инча, али није најтањи. Ту титулу и даље држи недавно тестирани Хуаwеи Асценд П6. Иако би се о детаљима дизајна могло дискутовати да ли их је Хуаwеи осмислио самостално или их је преузео од конкуренције, морамо признати да је Асценд П7 свакако бисер тренутне флегшип Андроид понуде, што се изгледа и квалитета израде тиче.

Хардверски, Асценд П7 није у највишој конкуренцији, првенствено због процесора. Уграђен је Хуаwеијев ХиСилицон Кирин 910Т чипсет, који крије Qуад-цоре 1.8 ГХз Цортеx-А9 процесор, Мали-450 графички чип и 2 ГБ РАМ меморије. На располагању је и мицроСД слот за картице капацитета до 64 (вероватно и свих 128 ГБ), 16 ГБ интерне меморије и стандардни улази, попут мицроУСБ порта за ПЦ, пуњење и 3.5 мм аудио.

На тесту ГСМАрене, Асценд П7 је добио похвале, сем у домену хардверских перформанси и тихог спикерфона. По брзини је у различитим тестовима у рангу Неxуса 5, ХТЦ-а Оне и Галаxyја Ноте ИИ. Камера у фото моду од 13 мегапиксела прави одличне фотографије, предња има чак осам мегапиксела и селфи-панорама мод, коју Хуаwеи назива Гроуфие (Гроуп Селфие), док је Фулл ХД видео мод оцењен као стандардног квалитета. Што се остатка мултимедије тиче, аудио репродукција је на највишем нивоу, а присутан је и ФМ радио.

Хуаwеи је препоручио малопродајну цену од 449 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар