Ovoga jutra kreće marš nezadovoljnih na Sarajevo

Aktivisti i učesnici plenuma iz nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini najavljuju veliki Marš slobode prema Sarajevu, koji će trajati od 7. do 9. maja, prenose bosanskohercegovački mediji.

Bosna i Hercegovina 07.05.2014 | 06:58
Ovoga jutra kreće marš nezadovoljnih na Sarajevo

Kako javlja Radio Sarajevo, u ovom pohodu učestvovaće: UM “Velika Djeca” Tuzla, neformalna grupa “Srebrenik je naš”, Pokret naroda “Zavidovići”, neformalna grupa građana Fojnice, neformalna grupa građana iz Kalesije, Bosansko proljeće Bihać, te plenumi građana iz Zenice, Gračanice, Lukavca, Maglaja, Tešnja, Bugojna, Konjica, Mostara, Kaknja, Sarajeva, Travnika, Donjeg Vakufa, Jajca i Goražda.

Na marš kreću, kako kažu, zbog neispunjavanja jasnih zahtjeva građana, plenuma, neformalnih grupa koji su dostavljeni Vladi Federacije.

Plenumaši zahtijevaju održavanje otvorene sjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će, osim parlamentaraca i Vlade FBiH, učešće uzeti i građani, te koju će prenositi javni TV i radio servisi.

Plenumaši također zahtijevaju i ispunjavanje zahtjeva dostavljenih Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na koje je ista dala svoje mišljenje, ali ih nije ispunila.

 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

počinje

07.05.2014 05:17

Konačno će nojevi morati izvaditi glavu iz pijeska

ODGOVORITE
Name

hercegovac

07.05.2014 08:39

Nema promjene dok Srbi ne krenu na BL.

ODGOVORITE
Name

cuni

07.05.2014 09:07

Ne na Banja Luku , već zna se to gdje .

ODGOVORITE
Name

Mrki

07.05.2014 09:47

Ponovo politička manipulacija sa obespravljenim i gladnim narodom.

ODGOVORITE