Овога јутра креће марш незадовољних на Сарајево

Активисти и учесници пленума из неколико градова у Босни и Херцеговини најављују велики Марш слободе према Сарајеву, који ће трајати од 7. до 9. маја, преносе босанскохерцеговачки медији.

Босна и Херцеговина 07.05.2014 | 06:58
Овога јутра креће марш незадовољних на Сарајево

Како јавља Радио Сарајево, у овом походу учествоваће: УМ “Велика Дјеца” Тузла, неформална група “Сребреник је наш”, Покрет народа “Завидовићи”, неформална група грађана Фојнице, неформална група грађана из Калесије, Босанско прољеће Бихаћ, те пленуми грађана из Зенице, Грачанице, Лукавца, Маглаја, Тешња, Бугојна, Коњица, Мостара, Какња, Сарајева, Травника, Доњег Вакуфа, Јајца и Горажда.

На марш крећу, како кажу, због неиспуњавања јасних захтјева грађана, пленума, неформалних група који су достављени Влади Федерације.

Пленумаши захтијевају одржавање отворене сједнице Парламента Федерације Босне и Херцеговине на којој ће, осим парламентараца и Владе ФБиХ, учешће узети и грађани, те коју ће преносити јавни ТВ и радио сервиси.

Пленумаши такођер захтијевају и испуњавање захтјева достављених Влади Федерације Босне и Херцеговине на које је иста дала своје мишљење, али их није испунила.

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

почиње

07.05.2014 05:17

Коначно ће нојеви морати извадити главу из пијеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

07.05.2014 08:39

Нема промјене док Срби не крену на БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуни

07.05.2014 09:07

Не на Бања Луку , већ зна се то гдје .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

07.05.2014 09:47

Поново политичка манипулација са обесправљеним и гладним народом.

ОДГОВОРИТЕ