Istočna Ilidža slavi Đurđevdan (VIDEO)

Liturgijom u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama i lomljenjem kolača, opština Istočna Ilidža proslavila je slavu, svetog Đorđa i Dan opštine.

Republika Srpska 06.05.2014 | 20:07
Istočna Ilidža slavi Đurđevdan (VIDEO)

Čestitajući slavu svim građanima Istočne Ilidže koji proslavljaju Đurđevdan, načelnik ove opštine Predrag Kovač istakao je da se u protekloj godini uradilo dosta korisnih stvari za građane, a sve  s ciljem obezbjeđenja boljih uslova za život na teritoriji ove opštine.

Iz opštine očekuju da će ova lokalna zajednica nastaviti da se razvija punim tempom kojim se razvijala u proteklih 10 godina, podsjećajući da su uspjeli da od jedne neurbane sredine naprave moderna naselja. U planu su brojni projekti, a cilj je, kako kažu, što više radnih mjesta.

"Naše opredjeljenje jeste da probamo na sve moguće načine, kroz javna i privatna partnerstva i kroz privlačenje investitora, da otvorimo što više radnih mjesta. Imamo dosta pregovora i nadamo se da će to i u narednom periodu našim stanovnicima omogućiti bolji život", ističe Kovač.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović napominje da je ova opština u ovoj godini planirala i određene projekte koji su vezani za uređenje korita rijeke Željeznice, a radiće se i po pitanju iskorišćavanja hidropotencijala na području ove opštine, dodajući da već postoje određeni investitori koji su ušli u fazu istraživanja i projektovanja.

Opština Istočna Ilidža je i ove godine nagradila najuspješnije sportiste sa područja ove opštine. Najbolja sportistkinja u 2013. godini je Dejana Komljenović, dok je titulu najboljeg osvojio Stefan Šiljegović.

U okviru obilježavanja Đurđevdana, Slave opštine Istočna Ilidža, organizovane su i Đurđevdanske svečanosti, u okviru kojih je, pored dodjela priznanja najboljim sportistima, organizovan Đurđevdanski koncert folklora, kao i Đurđevdanske ulične trke za osnovce i srednjoškolce ove opštine.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar