Источна Илиџа слави Ђурђевдан (ВИДЕО)

Литургијом у храму Светог Василија Острошког на Вељинама и ломљењем колача, општина Источна Илиџа прославила је славу, светог Ђорђа и Дан општине.

Република Српска 06.05.2014 | 20:07
Источна Илиџа слави Ђурђевдан (ВИДЕО)

Честитајући славу свим грађанима Источне Илиџе који прослављају Ђурђевдан, начелник ове општине Предраг Ковач истакао је да се у протеклој години урадило доста корисних ствари за грађане, а све  с циљем обезбјеђења бољих услова за живот на територији ове општине.

Из општине очекују да ће ова локална заједница наставити да се развија пуним темпом којим се развијала у протеклих 10 година, подсјећајући да су успјели да од једне неурбане средине направе модерна насеља. У плану су бројни пројекти, а циљ је, како кажу, што више радних мјеста.

"Наше опредјељење јесте да пробамо на све могуће начине, кроз јавна и приватна партнерства и кроз привлачење инвеститора, да отворимо што више радних мјеста. Имамо доста преговора и надамо се да ће то и у наредном периоду нашим становницима омогућити бољи живот", истиче Ковач.

Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Раде Ћосовић напомиње да је ова општина у овој години планирала и одређене пројекте који су везани за уређење корита ријеке Жељезнице, а радиће се и по питању искоришћавања хидропотенцијала на подручју ове општине, додајући да већ постоје одређени инвеститори који су ушли у фазу истраживања и пројектовања.

Општина Источна Илиџа је и ове године наградила најуспјешније спортисте са подручја ове општине. Најбоља спортисткиња у 2013. години је Дејана Комљеновић, док је титулу најбољег освојио Стефан Шиљеговић.

У оквиру обиљежавања Ђурђевдана, Славе општине Источна Илиџа, организоване су и Ђурђевданске свечаности, у оквиру којих је, поред додјела признања најбољим спортистима, организован Ђурђевдански концерт фолклора, као и Ђурђевданске уличне трке за основце и средњошколце ове општине.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар