Davor Elez negirao krivicu

Davor Elez, član organizovane kriminalne grupe Darka Eleza, izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv po optužnici za krivično djelo organizovani kriminal, a Tužilaštvo BiH je zatražilo da mu bude ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 06.05.2014 | 14:04
Davor Elez negirao krivicu

Kao državljanin BiH i Srbije, Elez je do juče, kada se predao pripadnicima Granične policije BiH, bio nedostupan pravosuđu BiH, a na današnjem ročištu je potvrđeno da je živio u Beogradu sa ženom i troje maloljetne djece.

Tužilaštvo BiH danas je, u saglasnosti sa odbranom Davora Eleza, zatražilo od Suda BiH da mu budu ukinuta mjera pritvora i određena mjera zabrane. Kao olakšavajuću okolnost, branilac Tatjana Savić iznijela je činjenicu da se Davor Elez sam predao policiji.

Sud BiH bi tokom dana trebalo da donese odluku o zahtjevu Tužilaštva BiH, a ukoliko Davoru Elezu bude ukinut pritvor kretanje će mu biti dozvoljeno samo na području Istočne Ilidže, gdje je prijavljen, te Istočnog Sarajeva, gdje se nalazi jedini Centar javne bezbjednosti u neposrednoj blizini.

Ukoliko Sud BiH prihvati ovaj zahtjev, tokom dana će biti određena i visina kaucije. Tužilaštvo BiH tereti Davora Eleza, brata Darka Eleza, za teško ubistvo, pranje novca, pripadnost zločinačkoj organizaciji i razbojništvo.

Optuženi Milosav Vesković danas se nije pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivici. NJegov advokat je rekao da je Veskovića privela i zadržala Granična policija, koja će ga provesti Sudu BiH u jutarnjim časovima.

On nije imao informaciju zbog čega je Vesković zadržan jer to, kako je naveo, nije učinjeno po potjernici koju je izdao Sud BiH. Pripadnicima kriminalne grupe Darka Eleza, kojoj pripada i ranije osuđivani Davor Elez, uhapšenim u akciji "Lutka" sudi se pred Sudom BiH za više ubistava na području Istočnog Sarajeva, oružanih pljački banaka, razbojništva, pranje novca i druga teška krivična djela.

 

 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar