Давор Елез негирао кривицу

Давор Елез, члан организоване криминалне групе Дарка Елеза, изјаснио се данас пред Судом БиХ да није крив по оптужници за кривично дјело организовани криминал, а Тужилаштво БиХ је затражило да му буде укинут притвор и одређене мјере забране.

Босна и Херцеговина 06.05.2014 | 14:04
Давор Елез негирао кривицу

Као држављанин БиХ и Србије, Елез је до јуче, када се предао припадницима Граничне полиције БиХ, био недоступан правосуђу БиХ, а на данашњем рочишту је потврђено да је живио у Београду са женом и троје малољетне дјеце.

Тужилаштво БиХ данас је, у сагласности са одбраном Давора Елеза, затражило од Суда БиХ да му буду укинута мјера притвора и одређена мјера забране. Као олакшавајућу околност, бранилац Татјана Савић изнијела је чињеницу да се Давор Елез сам предао полицији.

Суд БиХ би током дана требало да донесе одлуку о захтјеву Тужилаштва БиХ, а уколико Давору Елезу буде укинут притвор кретање ће му бити дозвољено само на подручју Источне Илиџе, гдје је пријављен, те Источног Сарајева, гдје се налази једини Центар јавне безбједности у непосредној близини.

Уколико Суд БиХ прихвати овај захтјев, током дана ће бити одређена и висина кауције. Тужилаштво БиХ терети Давора Елеза, брата Дарка Елеза, за тешко убиство, прање новца, припадност злочиначкој организацији и разбојништво.

Оптужени Милосав Весковић данас се није појавио на рочишту за изјашњење о кривици. Његов адвокат је рекао да је Весковића привела и задржала Гранична полиција, која ће га провести Суду БиХ у јутарњим часовима.

Он није имао информацију због чега је Весковић задржан јер то, како је навео, није учињено по потјерници коју је издао Суд БиХ. Припадницима криминалне групе Дарка Елеза, којој припада и раније осуђивани Давор Елез, ухапшеним у акцији "Лутка" суди се пред Судом БиХ за више убистава на подручју Источног Сарајева, оружаних пљачки банака, разбојништва, прање новца и друга тешка кривична дјела.

 

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар