Osmanović: Podjele u SDA sada ozvaničene

Adil Osmanović, potpredsjednik SDA, ne skriva nezadovoljstvo posljednjim dešavanjima u vrhu ove stranke, koja su kulminirala preglasavanjem 12 ljudi na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke.

Bosna i Hercegovina 03.05.2014 | 09:30
Osmanović: Podjele u SDA sada ozvaničene

"Prošlogodišnja konvencija je imala za cilj da doprinese maksimalnoj fuziji i ujedinjenju tih eventualnih Tihićevih i Izetbegovićevih struja u SDA, a ne da podgrijava određene podjele", ističe Osmanović u intervjuu za "Nezavisne".

"Do sada se šaputalo da postoji neka tiha podjela na dvije linije u Predsjedništvu SDA i sada je to, na neki način, ozvaničeno. Vidjećemo dalje kako će se stvari odvijati."

"Svi u SDA smo opredijeljeni da što je moguće bolje i kvalitetnije uđemo u opšte izbore u oktobru, a procedura izbora predsjednika SDA je potpuno jasna",kaže Osmanović

"Sjednica Kongresa treba da se održi u maju 2015. i, naravno, tada će biti najmanje dva kandidata, što je demokratski standard."

"Kandidate predlaže baza, znači općinske, kantonalne i regionalne organizacije, i oni kandidati koji dobiju dovoljan broj prijedloga kandidatura sa terena biće kandidati za predsjednika SDA."

"Dakle, ukoliko teren predloži mene, odnosno općinske, regionalne i kantonalne organizacije, najvjerovatnije ću prihvatiti kandidaturu."

"Predsjednik Tihić je već najavio da se neće kandidovati na narednoj sjednici Kongresa. Ali on će, akobogda, učestvovati u cjelokupnom procesu opštih izbora u BiH i Kongresu SDA i, naravno, kao i rahmetli predsjednik Alija Izetbegović prepustiti da teren, odnosno baza, iznjedri novog predsjednika."

"A predsjednik SDA će biti onaj koga Kongres izabere",ističe Osmanović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alex

03.05.2014 08:11

Siguran sam da ti to neces biti

ODGOVORITE