Османовић: Подјеле у СДА сада озваничене

Адил Османовић, потпредсједник СДА, не скрива незадовољство посљедњим дешавањима у врху ове странке, која су кулминирала прегласавањем 12 људи на посљедњој сједници Предсједништва странке.

Босна и Херцеговина 03.05.2014 | 09:30
Османовић: Подјеле у СДА сада озваничене

"Прошлогодишња конвенција је имала за циљ да допринесе максималној фузији и уједињењу тих евентуалних Тихићевих и Изетбеговићевих струја у СДА, а не да подгријава одређене подјеле", истиче Османовић у интервјуу за "Независне".

"До сада се шапутало да постоји нека тиха подјела на двије линије у Предсједништву СДА и сада је то, на неки начин, озваничено. Видјећемо даље како ће се ствари одвијати."

"Сви у СДА смо опредијељени да што је могуће боље и квалитетније уђемо у опште изборе у октобру, а процедура избора предсједника СДА је потпуно јасна",каже Османовић

"Сједница Конгреса треба да се одржи у мају 2015. и, наравно, тада ће бити најмање два кандидата, што је демократски стандард."

"Кандидате предлаже база, значи опћинске, кантоналне и регионалне организације, и они кандидати који добију довољан број приједлога кандидатура са терена биће кандидати за предсједника СДА."

"Дакле, уколико терен предложи мене, односно опћинске, регионалне и кантоналне организације, највјероватније ћу прихватити кандидатуру."

"Предсједник Тихић је већ најавио да се неће кандидовати на наредној сједници Конгреса. Али он ће, акобогда, учествовати у цјелокупном процесу општих избора у БиХ и Конгресу СДА и, наравно, као и рахметли предсједник Алија Изетбеговић препустити да терен, односно база, изњедри новог предсједника."

"А предсједник СДА ће бити онај кога Конгрес изабере",истиче Османовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

алеx

03.05.2014 08:11

Сигуран сам да ти то нецес бити

ОДГОВОРИТЕ